20:18, sob, 18. Maj

Prihaja do zastojev, dolenjska avtocesta ima na odcepu zaprta oba prehitevalna pasova





Na dolenjski avtocesti sta med Dobruško vasjo in Smednikom  v obe smeri zaprta prehitevalna pasova. Sneg je ponoči marsikje pobelil ceste, te so tudi zaledenele, zato previdnost ni odveč. Hitrost vožnje prilagodite razmeram na cesti.

Po poročanju portala promet.si sta na dolenjski avtocesti zaradi prometne nesreče zaprta oba prehitevalna pasova med Dobruško vasjo in Smednikom. Novozapadli sneg pa marsikje še ovira in upočasnjuje promet. Voznike tudi opozarjajo, da je na prelazih in ostalih višje ležečih cestah v primeru snega na vozišču obvezna uporaba verig, če tako določajo prometni znaki.

Do zastojev prihaja na štajerski avtocesti od Lukovice proti Ljubljani, na dolenjski avtocesti od Grosuplja proti Ljubljani, na pomurski avtocesti od Dolge vasi proti Murski Soboti in na  cesti Pijava Gorica – Škofljica.

Vozniki naj se pravočasno odpravijo na pot, dobro je, da pred tem preverijo razmere na cestah in vožnjo prilagodijo.

In kako kaže vremenska napoved?

Danes bo sprva oblačno, rahlo sneženje na severovzhodu bo ponehalo. Čez dan se bo na Primorskem in v gorah delno razjasnilo, drugod bo pretežno oblačno in ponekod po nižinah megleno. Burja na Primorskem bo popoldne ponehala. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 3, na Primorskem do 10 °C.

Jutri bo precej jasno. Zjutraj in deloma dopoldne bo po nižinah megla, ki se bo predvsem v Ljubljanski kotlini lahko zadržala večji del dneva. Najnižje jutranje temperature bodo od -4 do 0, v alpskih dolinah in v mraziščih Notranjske okoli -8, ob morju 3, najvišje dnevne od 1 do 5, na Primorskem od 7 do 12 °C.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.