08:29, pon, 29. Apr

Prihaja festival Zvezde pod zvezdami





Pričetek letošnjega poletja na Ptuju bo gledališko obarvan. Znova namreč prihaja festival Zvezde pod zvezdami. Med 23.6. in 2.7. se bo na Gradu Vurberk in Gradu Turnišče zvrstilo veliko predstav z zvezdniškimi zasedbami.

Festival Zvezde pod zvezdami je poletni gledališki festival Mestnega gledališča Ptuj. Lansko poletje se je na različnih odrih zvrstilo kar 14 vrhunskih dogodkov. Letošnje leto pa program prinaša tudi nekatere najuspešnejše gledališke predstave, ki jih je v zadnjih letih ustvarilo Mestno gledališče Ptuj skupaj s svojimi partnerji in koproducenti.

V goste so povabili tudi druga gledališča in gledališke skupine, da se predstavijo s svojimi odličnimi predstavami. Festival sicer v tej fazi še ni tekmovalnega značaja, si pa v MG Ptuj želijo festival razvijati tudi po strokovni plati in kmalu uvesti tudi tekmovalni del festivala.

Festival bo tokrat nekatere uspešne predstave postavil na oder grada Vurberk. V četrtek 23.6. bodo kot otvoritveno uprizorili predstavo “Najstarejša obrt“. Ob 21.15 bodo na oder grada Vurberk stopile Zvezdana Mlakar, Anica Kumer, Marijana Brecelj, Alenka Cilenšek in Marinka Štern. Pri predstavi pa sodelujeta še Helena Blagne in Peter Srpčič.

Najstarejša obrt

Nadaljujejo v soboto, 25. junija, ko bo s svojo komedijo “Striptiz” publiko ogrel Matjaž Javšnik. Tudi ena izmed bolj uspešnih predstav, ki polni dvorano ptujskega mestnega gledališča bo zaigrala na festivalu. “Cucki” tokrat pod zvezdami v nedeljo 26.6. in ponedeljek 27.6. z že znano igralsko zasedbo Gojmir Lešnjak Gojc, Klemen Slakonja in Nenad Nešo Tokalić.

Cucki

Festivalsko gledališko dogajanje bodo zadnje dni preselili tudi na Grad Turnišče. V petek 1.7. in v soboto 2.7. bo zaigrala komedija “Sladoled“, v kateri blestita igralki Zvezdana Mlakar in Iva Krajnc.

Organizatorji za ogled predstav na prostem priporočajo topla oblačila. Predstave pa odpadejo le v primeru slabega vremena.

Druge novice

Comment

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.