17:56, pet, 19. Apr

Prihodnji teden prihaja ohladitev, drugačne bodo tudi razmere na cestah





Kot kažejo vremenske napovedi se za prihodnji teden obetajo ohladitve. Od ponedeljka nas čaka daljše obdobje oblačnega in deževnega vremena. V višjih legah in na severozahodu države bi lahko tudi snežilo. Za voznike bi to pomenilo, da bodo zimsko opremo na svojih vozilih morda potrebovali še pred zakonsko določenim 15. novembrom.

 voda, dež, slabo vreme (2)

Po napovedih Agencije RS za okolje (ARSO) se bo ponoči dež okrepil in do jutra razširil na vso Slovenijo. Meja sneženja bo med 700 in 900 metri nadmorske višine. Pihal bo severni do severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja. Temperature bodo od 2 do 7, na Primorskem okoli 11 stopinj Celzija. Sicer pa je ARSO za celotno državo izdala rumeno stopnjo vremenske ogroženosti zaradi obilnih padavin in vetra.

Obdobje stabilnega vremena se bo novembra torej zaključilo. Za torek vremenoslovci na severozahodu države napovedujejo tudi prvo sneženje, kar bi pomenilo tudi drugačne razmere na cestah.

Zimska oprema na vozilih je sicer zakonsko določena in predpisana v času od 15. novembra do 15. marca. Vendar pa morajo vozniki upoštevati razmere na cestah in temu ustrezno prilagoditi opremo vozila vse leto. Če je torej sneg napovedan že pred 15. novembrom, je treba imeti ustrezno opremo, pravijo na v Avto-moto zvezi Slovenije (AMZS).

Vir: STA

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.