02:16, ned, 19. Maj

Prihodnji teden razpis za novega direktorja UKC, Flis še ni prepričan v ponovno kandidaturo





Nekoliko preoblikovani svet zavoda UKC Maribor je na današnji seji soglasno izvolil za svojega predsednika novoimenovanega člana Kazimirja Miksića. Na predlog slednjega je znova razpravljal o razpisu delovnega mesta direktorja UKC Maribor za naslednja štiri leta in ga tudi potrdil. Direktor Vojko Flis se glede ponovne kandidature še ni opredelil.

Upokojeni kirurg Kazimir Miksić, ki ga je v svet zavoda konec marca imenovala vlada, je na mestu predsednika nasledil Jožeta Šabedra, ki je 18. januarja odstopil, po neuradnih navedbah zaradi razhajanj z nekaterimi člani sveta zavoda glede upravičenosti obravnave očitkov o domnevnem mobingu vodstva Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor nad tremi zaposlenimi. “Upam, da bom lahko prispeval k temu, da se napetosti v zavodu umirijo in bomo lahko mirno delali naprej,” je dejal v današnji predstavitvi ostalim članom.

Nova člana sveta zavoda sta tudi Federico Victor Potočnik in Simon Trpin, ostali predstavniki ustanovitelja pa ostajajo Robert Pungerl, Andrej Šauperl in Boris Miha Kaučič. Predstavnik Mestne občine Maribor je Zdravko Luketič, predstavnica Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) Suzana Jarc ter predstavniki zaposlenih v UKC Maribor Mojca Dobnik, Mitja Hojs in Lucija Kuder.

Seja se je začela z zapleti

Seja, ki je iz epidemioloških razlogov potekala na daljavo, se je začela z zapleti, saj sta se vabili s strani namestnika predsednika sveta zavoda Mitje Hojsa in administrativnih služb UKC Maribor razlikovali. S tem so bila tudi različna mnenja glede dnevnega reda in veljavnosti sklepov s predhodnih sej, še posebej zadnje, dopisne, na kateri so pred dvema tednoma na predlog Hojsa že potrdili razpis za direktorja in imenovali komisijo za izvedbo tega razpisa.

Na koncu so se člani sveta zavoda danes zedinili, da se najprej seznanijo z mandati treh novih članov in izvolijo predsednika, nato pa ta naprej vodi sejo oz. razpravo.

Flisu junija poteče mandat

Miksić, ki je bil edini kandidat za mesto predsednika, je predlagal, da svet zavoda znova razpravlja o razpisu delovnega mesta direktorja UKC Maribor. Z objavo se namreč mudi, saj Flisu junija poteče mandat.

Po krajši razpravi o časovnih rokih so člani sveta zavoda potrdili razpis in tako naj bi bil najkasneje v sredo objavljen v medijih. Rok za prijavo bo 12 dni, po obravnavi na razpisni komisiji pa naj bi se kandidati, ki bodo izpolnjevali pogoje, predstavili svetu zavoda, ki nato opravi izbor.

Člani sveta zavoda so danes tudi imenovali nove člane razpisne komisije. Tokrat so bili vanjo imenovani Boris Miha Kaučič, Suzana Jarc in Federico Victor Potočnik.

Flis se o ponovni kandidaturi ni opredelil

Flis se glede ponovne kandidature še ni opredelil. “O tem je prehitro govoriti. Do naslednje seje sveta zavoda bo t†reba še marsikaj postoriti,” je dejal.

Svet zavoda bo znova zasedal že čez deset dni

Po napovedih Miksića bo obravnaval anonimno pisanje, katerega razjasnitev je zahtevalo ministrstvo za zdravje. Po besedah Flisa “gre za eno izmed anonimk, ki prihajajo vedno ob menjavah na ministrstvih ali v svetu zavoda”. “V roku, ki ga je dalo ministrstvo, bomo odgovorili,” je dejal, v podrobnosti pa se v izjavi za medije po seji ni želel spuščati niti Miksić. “Anonimka zajema širok nabor področij delovanja v zavodu in vsa ta področja bomo poskušali osvetliti na naslednji seji,” je dejal.

Vir: sta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.