01:37, ned, 28. Apr

Prijavil jih je, oni pa so ga pretepli do smrti





Profesor Nino Čengić je konec maja poklical policijo in prijavil, da v prostorih društva Kulturana v Varaždinu kršijo epidemiološke ukrepe.  Policisti so ga kasneje našli mrtvega v mlaki krvi.

35-letnega profesorja angleščine in filozofije Nina Čengića je policija našla mrtvega, potem ko ji je okrog 4. ure zjutraj 29. maja 2021 prijavil, da v društvu Kulturana kršijo preventivne ukrepe. Policija je po njegovi prijavi odšla do društva, a tam ni mogla vstopiti v prostore društva, saj so bila vrata zaklenjena, pišejo na portalu Svet24.  Iz prostorov so sicer slišali glasbo, a vstopiti niso mogli, saj se nihče ni odzval na zvonjenje in trkanje.  Hrvaški portal Index je zapisal, da nasilno niso vstopili, ker niso imeli utemeljenega razloga za to.  Ob odhodu so srečali Čengića, ki jim je povedal, da v prostorih kršijo epidemiološke ukrepe.

Policisti so se odpeljali na policijsko postajo. Čengić pa je kmalu po tem bil pretepen, našli so ga zjutraj ob šesti uri v nezavesti, naslednji dan je umrl v bolnišnici. Kaj dejansko se je zgodilo, ugotavljajo. Po eni verziji, o kateri poročajo Varaždinske vjesti, naj bi Čengić v prostorih Kulturane zahteval, da se prisotni umirijo, sicer bo poklical policijo. HRT pa je poročal o tem, da naj bi med popivanjem prišlo do spora, nato pa naj bi prisotni Čengića nagnali, ta pa je iz jeze poklical policijo.

A tožilstvo je pred dnevi vložilo obtožnico zoper štiri osumljence. Očitajo jim kaznivo dejanje uboja. Ti naj bi iz maščevanja do smrti pretepli Čengića. Na tla naj bi ga spravil 29-letni Ivor V.,nato pa naj bi ga brcali in udarjali s palico 20-letni Ivan G., 24-letni Asja G. in 25-letni Dominik Ž.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.