01:27, sob, 27. Apr

Prijeli Belgijec, ki je preko državne meje prepeljal devet Turkov





Policisti so včeraj ustavili Belgijca, ki je prevažal devet Turkov, ki so bili tako na sprednjem sedežu kot na zadnjih sedežih ter celo v prtljažniku.

Belgijec prevažal Turke čez mejo v prtljažniku. Vir: PPP Gorišnica

Policisti Policijske postaje Gorišnica so včeraj, 21. 12. 2020, v dopoldanskem času zaznali vozilo tujih registrskih številk, ki je na območju Zavrča, mimo mejnega prehoda, pripeljalo čez državno mejo iz Hrvaške v Slovenijo. Vozilo so po nezakonitem vstopu zaustavili in ugotovili, da je osebni avtomobil znamke renault kangoo, belgijskih registrskih oznak, vozil 47-letni državljan Belgije. V vozilu je prevažal še devet tujcev, državljanov Turčije, ki niso imeli dovoljenja za vstop v Slovenijo in prebivanje v njej.

Tujce je prevažal na način, da je v nevarnost spravil njihovo življenje in zdravje, saj je en tujec sedel na sprednjem sedežu, šest tujcev je sedelo na zadnjih treh sedežih, dva tujca pa sta se nahajala v prtljažniku vozila. V vozilu, ki je namenjeno prevozu petih oseb se je tako prevažalo deset oseb.

Policisti so voznika pridržali in ga bodo, ko bodo zbrali vsa potrebna obvestila, s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju. Turke bodo predvidoma danes predali hrvaškim varnostnim organom.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.