06:27, pon, 29. Apr

Prijeli turške ilegalce





Policisti so na praznik vseh svetih med kontrolo v Bukovcih odkrili Turke, ki so skušali nadovoljeno vstopiti v Slovenijo. Med postopkom je eden od njih doživel epileptični napad.

Policijska patrulja PP Gorišnica je ustavila osebni avtomobil, v katerem se je prevažalo več oseb. Pri postopku so ugotovili, da je 42-letna državljanka Kosova, za bivanje prijavljena v Mariboru, prevažala še štiri odrasle osebe in enega otroka. Potniki so bili turški državljani, ki so v Republiko Slovenijo vstopili izven mejnega prehoda, torej nedovoljeno, na zeleni meji. Pri tem je prišlo do zapleta, pri čemer je turški državljan (oče prisotnega otroka), doživel močan epileptični napad. Z reševalnim vozilom so ga odpeljali v Splošno bolnišnico (SB) Ptuj, nato pa naprej v Univerzitetni klinični center (UKC) Maribor.

FOTO: www. policija.si
FOTO: www. policija.si

Z nadaljnjim zbiranjem obvestil pa so policisti ugotovili, da je državno mejo prestopilo (še) več oseb, zaradi česar so pričeli s širšim iskanjem. Tako je policijska patrulja iz PP Ptuj, na območju Stojncev, na lovski preži izsledila še tri tujce in za tem še na bencinskem servisu v Stojncih, eno osebo. Tudi ti so bili turški državljani.

Skupno so prijeli osem odraslih oseb in enega otroka
Policisti so v nadaljevanju opravili ogled kraja prestopa državne meje, v katerem so sodelovali tudi hrvaški policisti. Po opravljenih razgovorih, so tujce vrnili v Republiko Hrvaško. Zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja pa so voznico pridržali, opravili hišno preiskavo na njenem domačem naslovu v Mariboru, zoper njo pa podali tudi kazensko ovadbo za Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države.

policist_simbolicno

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.