08:12, pon, 29. Apr

Primož Roglič ne bo nastopil na dirki po Franciji





Na spletni strani ekipe Jumbo Visma, katere član je naš najboljši kolesar Primož Roglič, je možno prebrati, da kisovčana na letošnjem Touru oziroma dirki po Franciji ne bo.

Primož Roglič, vir: Facebook profil Primož Roglič
Primož Roglič, vir: Facebook profil Primož Roglič

Tako kot prejšnje leto se ekipa Jumbo-Visma julija odpravlja na Tour de France oziroma dirko po Franciji z velikimi ambicijami. Leta 2018 je to pomenilo četrto in peto mesto v skupni uvrstitvi in ​​dve zmagi v sprintni fazi z Dylanom Groenewegenom. Poleg tega je Primož Roglič osvojil kraljevsko etapo Dirke po Franciji prek treh znamenitih prelazov v Pirenejih. Z izjemnim spustom je takrat prišel tudi na tretje mesto v skupnem seštevku. Letos pa lanskega uspeha žal ne bo mogel ponoviti ali ga celo izboljšati, saj bo dirko po Franciji izpustil. Prav gotovo je odločitev padla po tehtnem razmisleku in pogovoru z Rogličem, saj je glavni trener Primoževe ekipe, Merijn Zeeman, že pred dnevi dejal, da bo Primož Roglič na Tour odšel le v primeru, da bo maksimalno pripravljen. “Pustil mu bom prosto, da razišče. Če se bo čutil v vrhunski formi, ga bomo vzeli s seboj,” je bil jasen Zeeman.
Kaže torej, da se Roglič ne počuti dovolj pripravljenega, zato bo ekipa Jumbo-Visma ponovno računala na hitre noge Dylana Groenewegena in stalnega Stevena Kruijswijka. Nizozemske “prvokategornike” bodo podprli rojak Mike Teunissen, Norvežan Amund Jansen, Nemec Tony Martin, Novozelandec George Bennett in novinca na Touru, Wout van Aert in Laurens De Plus.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.