10:34, ned, 19. Maj

Pripor zoper osumljenca za trojni umor v Gerečji vasi podaljšan





Ptujsko okrožno sodišče je osumljenemu za božični trojni umor v Gerečji vasi podaljšalo pripor, je za STA danes povedal podpredsednik sodišča Aleksander Turk. Kot je pojasnil, so pripor podaljšali zaradi ponovitvene nevarnosti, obtožnica pa za zdaj še ni bila vložena, saj je postopek po njegovih besedah še vedno v fazi preiskave.

Vir: pixabay.com

Do družinske tragedije, v kateri so umrli 61-letni moški ter ženski, stari 58 in 35 let, je prišlo na božično popoldne. Policisti so takrat odvzeli prostost 35-letnemu moškemu, ki je bil z žrtvami družinsko povezan. Najprej so ga odpeljali v bolnišnico, nato pa pred preiskovalnega sodnika, ki je zanj odredil pripor.

Kasneje so mariborski kriminalisti pojasnili nekatere podrobnosti. Povedali so, da naj bi osumljenec vse tri umoril iz brezobzirnega maščevanja. Žrtve so bile njegova nekdanja zunajzakonska partnerica, s katero sta imela tudi otroka, in njena starša.

Našli so ga z nožem v rokah

Osumljeni je po ugotovitvah policije 35-letno partnerko med prepirom v hiši večkrat zabodel in čeprav je ob prihodu reševalcev še kazala znake življenja, pri poskusu oživljanja niso bili uspešni. Moški je potem odšel v sosednjo hišo njenih staršev ter ju prav tako večkrat zabodel. Oče je umrl na kraju dogodka, mati pa pozneje v ptujski bolnišnici.

Policisti so osumljenca kmalu izsledili v neki drugi hiši v Gerečji vasi, v rokah pa je imel nož. Na poziv policistov, naj nož odvrže, se je z njim porezal po vratu, potem pa ga odvrgel. Po aretaciji so ga odpeljali v mariborsko bolnišnico na operacijo.

Težave z alkoholom

Kot je pokazala preiskava, naj bi imel osumljeni težave z alkoholom, s partnerko, ki naj bi zaradi ogroženosti razmišljala o najemu varnostne službe, sta se razšla približno mesec dni pred tragedijo.

Po umoru so na predlog ptujskega centra za socialno delo otroka osumljenca in njegove umorjene partnerke predali v oskrbo njenemu bratu.

Za umor je zagrožena zaporna kazen najmanj 15 let, sodišče pa lahko izreče tudi dosmrtno zaporno kazen.
VIR: STA

Druge novice

Comment

  • Darko pišek

    2 februarja, 2021

    Dosmrtna ječa pa da dela kot mutec in hrana sam zjutraj še to si ne zasluži kriminalec proklwti alkohol .

    Replay

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.