14:19, čet, 18. Jul

Priprave rokometašev mariborskega Branika v polnem teku

Rokometaši mariborskega Branika so se v ponedeljek 07. januarja zbrali na prvem treningu po dvotedenskem premoru. Priprave na drugi del sezone bodo opravili v domačem Taboru, odigrali pa bodo tudi nekaj močnih pripravljalnih tekem.

Marko Šibila, strateg vijoličastih rokometašev. Foto: MP Produkcija
Marko Šibila, strateg vijoličastih rokometašev. Foto: MP Produkcija

Mariborski rokometaši se bodo v januarju skušali čim bolje pripraviti na nadaljevanje sezone, ki ga bodo uradno pričeli 2. februarja, ko bodo gostovali pri Ribnici. Do takrat pa jih čaka kar nekaj napornih treningov, ki jih bodo opravili kar v domači dvorani. “Imamo nek utečen sistem priprav, ki ga prakticiramo ves čas. Kombiniramo taktično-tehnično pripravo s kondicijskim segmentom, odigrali pa bomo tudi kar nekaj močnih tekem, kjer bomo lahko preizkusili to našo pripravljenost. Moram priznati, da so se fantje s krajšega počitka vrnili dobro pripravljeni in razpoloženi, tako da sem zaenkrat zelo zadovoljen z njihovim pristopom,” je dejal Marko Šibila.

Nekaj odsotnosti bo predvsem mlajših igralcev, ki jih čakajo reprezentančne obveznosti v nižjih selekcijah in nekaj za dokončno saniranje poškodb, a to ne bo predstavljalo večjih težav. “Vsi, ki bodo odsotni bodo v rokometnem pogonu in to nam ne bo povzročalo večjih težav. Nekaj malega je še težav tudi zaradi poškodb, a upam da bodo te čimprej opravljene. Te odsotnosti tudi ne bodo dolgotrajne, ob teh pa bodo priložnost dobili ostali mlajši igralci. Na pripravljalne treninge članskega moštva priključujemo več igralcev iz mladinskega moštva, ki tako pridobivajo izkušnje in tudi trenažni proces z glavnim moštvom jim je zagotovo dodatna spodbuda. Po eni strani imajo s tem možnost napredovanja, mi pa na drugi stran dovolj velik nabor igralcev za kakovosten trening, se pravi gre za eno vrsto sinergije,” je zaključil Šibila.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.