01:25, pet, 3. Maj

Priprli očeta 6-letnika, ki je bil pozitiven na droge: Šola večkrat opozarjala CSD na stanje, a zaman





Poročali smo, da je bil 6-letnik pozitiven na droge. Mama naj bi več let opozarjala CSD, da je oče odvisnik. Več TUKAJ.

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Koper so obravnavali kaznivi dejanji Omogočanje uživanja prepovedanih drog (po 187. členu KZ-1) in Zanemarjanje mladoletne osebe in surovo ravnanje (po 192. členu KZ -1), katerih storitve je osumljen moški z območja slovenske Istre, so sporočili iz PU Koper.

Osumljeni je bil 13. julija 2023 s kazensko ovadbo priveden pred preiskovalnega sodnika OS Koper, ki je zanj odredil pripor. Moški je še vedno v priporu. Nadaljuje se z zbiranjem dodatnih obvestil in dokazov.

“Zaradi zaščite interesov otroka na podrobna vprašanja o konkretni zadevi ne bomo odgovarjali,” so sporočili policisti.

Na CSD se je obračala mala in ravnateljica, a brez odziva

“Strašljiv del zgodbe je, da je mama CSD že dalj časa opozarjala na to, da oče ni primeren skrbnik, a odziva pristojne institucije, ki bi morala otroka zaščititi, ni bilo. Še več, na CSD Piran se je obrnila tudi ravnateljica osnovne šole, ki jo je obiskoval deček, in jih seznanila s tem, da je otrok, kadar ga pripelje oče, večkrat zanemarjen. Po pričevanju razredničarke naj bi se deček izoliral od drugih otrok in grizel nohte. Odziva od CSD Piran več kot dva meseca ni prejela niti šola,” pa navaja 24ur.com.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.