14:21, tor, 30. Apr

Priznanja za najboljše inovacije





Štajerska gospodarska zbornica (ŠGZ) je danes v Kidričevem podelila priznanja za najboljše inovacije v regiji v letu 2013. Nagrade so tokrat prejeli Institut za okoljevarstvo in senzorje, podjetje Ledinek Engineering in Razvojni center za sodobne materiale in tehnologije Simit, ki so se uvrstili tudi na nacionalni izbor najboljših inovacij.

gospodarska zbornica

Institut za okoljevarstvo in senzorje (IOS) iz Maribora je zlato priznanje prejel za razvoj optičnega kemijskega senzorja za zaznavanje organofosfatov, podjetje Ledinek iz Hoč za CNC spahovalko za izdelavo krivulje doge, RC Simit iz Kidričevega pa za svojo inovacijo na področju odstranjevanja peščenih jeder iz ulitkov.

Na letošnji izbor je bilo sicer prijavljenih 22 inovacij, pri katerih je sodelovalo več kot 60 inovatorjev. Vse prijavljene inovacije je strokovno pregledala štiričlanska strokovno komisija pod vodstvom Marjana Leberja.

Podelitev nagrad je tokrat gostila kidričevska tovarna aluminija Talum, kjer so inovatorjem poleg treh zlatih predali še osem diplom, sedem bronastih ter štiri srebrna priznanja. Nagrajence, ki so dobili za svoje inovacije zlata priznanja, bo ŠGZ predlagala za nacionalni izbor najboljših inovacij, ki ga organizira Gospodarska zbornica Slovenije.

Izbor za najboljšo inovacijo Podravja spodbuja podjetja in samostojne inovatorje k višji stopnji inovacij, razvijanju inovacijske kulture in doseganju vse višje kakovosti ne samo na regionalni, ampak tudi nacionalni ravni. Nagrajeni inovatorji so v svojem okolju bolj prepoznavni, z uvrstitvijo na nacionalni izbor pa dobijo priložnost predstaviti svoje ideje in inovacije širšemu krogu podjetnikov in drugim javnostim.

Častni gost letošnje podelitve je bil Štefan Bertoncelj iz družbe Domel Holding. V omenjenem podjetju letos obeležujejo 40 let odkar so dobili potrjeno ustreznost in kakovost vzorcev vakuumskih motorjev za pogon sesalnikov pri nemškem AEG.

V vseh teh letih v podjetju vlagajo v razvoj in znanje ter spodbujajo inovativnost. Pred tremi leti so ustanovili razvojni center, povezujejo pa se tudi z instituti in fakultetami. Tudi s pomočjo inovacij ostajajo dobro zasidrani na svetovnem trgu. Na podelitvi diplom in priznanj je Bertoncelj sicer predstavil svoje poglede na razvoj in spodbujanje inovativnosti tako v podjetju kot tudi v okolju.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.