13:35, sre, 8. Maj

Prodaja obnovljene hiše: Posnetek domnevnih plačil hiše ni pristen, gre za ponaredbo





Pred časom smo poročali, da se hiša v Košakih, ki je bila obnovljena v okviru Delovne akcije, prodaja.

Bralci so bili šokirani, gre za hišo ki meri 54 kvadratnih metrov. Prodajala se je za 79.000 evrov, nekaj ur po objavi je bil namreč oglas odstranjen. Takrat se je ženska, ki so ji dom prenovili,
obrnila na nas in nam zaupala svojo plat zgodbe.

Povedala nam je, da so jo objave v medijih prizadele. Povedala je, da hiše ne prodaja ona, temveč ljudje, ki so bili lastniki pred njo. Dejali naj bi, da niso prejeli nakazila za plačilo hiše: “Posredovala sem jim vsa dokazila, kam je šel denar, ne vem. S tem naj se ukvarjajo odvetniki.” Zatrdila nam je, da so jo postavili na cesto.

Za Slovenske novice je povedala, da je kupnino poravnala prek mobilne denarnice mBills. Kot dokazilo jim je posredovala tudi zaslonski posnetek domnevnih nakazil v omenjeni aplikaciji. Metropolitan poroča, da so se po objavi prispevka oglasili tudi pri družbi mBills. Uvodoma so povedali, da skladno z veljavno zakonodajo družba ne sme razkrivati podatkov svojih uporabnikov glede uporabe njihovih storitev.

So pa, kot še zapišejo na metropolitan.si, dejali, da lahko glede objavljenih posnetkov zaslonov transakcij z veliko gotovostjo povedo, da ti niso pristni in da gre za ponaredbo. Ob tem so še zapisali, da v kolikor bodo v družbi ugotovili, da obstajajo v zvezi s tem znaki kaznivega dejanja, bodo to naznanili pristojnim organom pregona.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.