15:42, sob, 18. Maj

Proga za Zlato lisico potrebuje le še eno mrzlo noč

Maribor je v pričakovanju karavane svetovnega pokala alpskih smučark, ki se bodo na Mariborskem Pohorju merile 1. in 2. februarja na veleslalomu in slalomu za 55. Zlato lisico. Zeleno luč bo prižgal snežni kontrolor Mednarodne smučarske zveze (FIS) Markus Maier, ki bo progo pregledal 23. januarja dopoldne.Organizatorji pa v teh dneh upajo na le še eno mrzlo noč.

priprave, 55. zlata lisica (3)

Smuka na snežnem stadionu, kjer bo čez dva tedna 55. Zlata lisica, je odlična. Vseeno pa to še ne pomeni, da lahko organizatorji povsem mirno pričakujejo snežno kontrolo, ki jo bo 23. januarja dopoldne kontrolor FIS Markusa Maierja, sicer tudi direktor ženskega svetovnega pokala za tehnične discipline.
“Ponekod potrebujemo še nekaj snega. V zgornjem delu je po veleslalomu že 95 odstotkov potrebnega snega, v spodnjem delu pa ga potrebujemo še okrog A droga, kjer je start slaloma. Dovolj bo ena mrzla noč, saj smo v delih, ki jih moramo še zasnežiti, dodali snežne topove. Samo da ne bo močnejše odjuge, sicer pa je vremenska napoved dokaj ugodna, mraz je napovedan konec tedna, tako da bomo imeli do snežne kontrole še dovolj časa za pripravo dovolj debele in široke snežne podlage. Pomembna pa bo, seveda, tudi vremenska napoved po snežni kontroli,” je povedal vodja tekmovanja Mitja Dragšič.

K temu pa dodal, da je zaenkrat proga v dolino odprta za rekreativno smučanje. Še vedno je v igri tudi prihod na trening na snežni stadion slovenske reprezentance, tako ženske kot moške. Organizatorji zato natančno spremljajo vremensko napoved in se bodo odločali glede na njo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.