20:42, sob, 22. Jun

Projekt “Donirana hrana” tudi na Ptuju

Lions klub Ptuj in Mestna občina Ptuj sta danes podpisala dogovor o partnerstvu pri vzpostavitvi in delovanju razdelilnice hrane v okviru projekta Donirana hrana. Ptuj je tako postal že 27 slovenski kraj, ki sodeluje v projektu.

Projekt “Donirana hrana” deluje po principu, da se po zaprtju trgovin pobere neoporečna hrana in se nato razdeli v javni razdelilnici. Namen dogovora med Lions klubom Ptuj in Mestno občino Ptuj je zagotoviti primerne prostore, opremo in potrebna finančna sredstva za delovanje razdelilnice hrane znotraj projekta za občane MO Ptuj, ki bodo potrebovali to pomoč. Lions Klub Ptuj je koordinator projekta v ptujski občini, izvajalec projekta pa bo Društvo za razvoj in izvajanje programov pomoči Ars Vitae.

senčar, vojsk
Stanko Vojsk, predsednik Lions kluba Ptuj in Miran Senčar, župan MO Ptuj

Finančna sredstva bosta prispevala tako MO Ptuj kot Lions klub Ptuj, ki bo zbrana dobrodelna sredstva sobotne Obarjade namenil prav za ta namen.Zato organizatorji in MO Ptuj vabita to soboto, 18.2.2017, od 9. ure naprej na dvorišče Minoritskega samostana. Na Obarjadi bo prisoten tudi minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Dejan Židan, ki aktivno podpira projekt Donirana hrana in pripravlja tudi zakonske podlage za doniranje hrane.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.