12:05, pet, 3. Maj

Projekt Zadeni v koš





V soboto so se pričeli dogodki v sklopu projekta Zadeni v koš, v katerem so v Snagi povezali košarko in pravilno ločevanje odpadkov. Zaradi lepega vremena in pestrega dogajanja se ga je v soboto in nedeljo udeležilo veliko ljudi, navdušili pa so predvsem mlajši, ki so se izkazali v pravilnem ločevanju odpadkov. Iz bazena, v katerem so bili čisti odpadki, so jih namreč pravilno razvrščali v različne posode – za odpadni papir, odpadno embalažo in ostale mešane komunalne odpadke.

Košarkarji KK Maribor so poskrbeli za pravo malo šolo košarke, zabavali pa so se tudi na otroških delavnicah, kjer so skupaj z otroki barvali ter risali na temo čistega okolja in pravilnega ločevanja odpadkov. Na dogodek je prišel tudi župan Mestne občine Maribor dr. Andrej Fištravec, ki je s papirnato žogo zadel v pravi koš. Dogajanje sta popestrila še Večerko in Din Din, ki sta zabavala predvsem otroke.

Danes in jutri Zadeni v koš zaradi hladnega in mokrega vremena odpade. Boste pa lahko ponovno igrali košarko, ločevali odpadke in ustvarjali v otroških delavnicah v sredo, 3. septembra, med 15. in 19. uro na Trgu Leona Štuklja, ko bodo na dogodku ponovno košarkarji KK Maribor, obeta pa se tudi nastop navijaške skupine Borci. Projekt se zaključuje v četrtek, 4. septembra, ko se boste lahko nadejali ekshibicijske tekme med KK Maribor in KK Adecco, izžrebali pa bodo tudi glavni nagradi – originalni podpisan dres slovenske košarkarske reprezentance in podpisano žogo. Dogajanje bodo popestrile še članice navijaške skupine Tigrice.

_PPL3540

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.