05:58, pon, 29. Apr

Promenada klobučkov na Gosposki





To soboto bo v Mariboru potekala Promenada klobučkov, ki jo prirejata Društvo Hiša! in muzej narodne osvoboditve Maribor. Glavno dogajanje bo pri Scherbaumovi vili (Pokrajinski muzej Maribor) in po celotni Gosposki ulici.

Foto: Rafael Kurnik
Foto: Rafael Kurnik

Društvo Hiša! in Muzej narodne osvoboditve Maribor združujeta moči z dogodkom Gospe in gospodje, na Gosposko! Promenada klobučkov. Tokrat se boste lahko družili ustvarjalci in obrtniki Gosposke ulice, pridružila pa se bo tudi Ga. Franziska Scherbaum, ki se bo s svojo družbo v čudovitih klobučkih sprehodila po Gosposki ulici. Izbirali se bodo najlepši klobuki, otroci bodo izdelovali svoja pokrivala, na stojnicah pa se bodo predstavili domači kreativci. Pestro dogajanje boste lahko spremljali to soboto 29. avgusta, med 9.30 in 17.00.

Kot so povedali na današnji novinarski konferenci je letošnja promenada posvečena ge. Franziski Scherbaum. “Zato boste na stojnici Galerije kreativnih, med drugim, lahko kupili tudi blazinice za oči “Franziskine lepe oči”, zaščito za oblačila “Franziskina lepa oblačila”. Seveda pa še veliko drugih unikatnih izdelkov,” so napovedali organizatorji.

Podrobnosti v Občinskem informatorju, jutri ob 18.30 na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.