09:26, pet, 26. Apr

Proračun Mestne občine Maribor znova visoko zastavljen





Proračun Mestne občine Maribor je znova visoko zastavljen. Kot izhaja iz prvega osnutka, ki so ga ta teden objavili na spletni strani občine, se določa v višini 136 milijonov evrov. Mestni svetniki bodo prvo branje opravili na naslednji seji sredi marca.
seja mom

Za letos je predvidenih 117 milijonov prihodkov in 131 milijonov odhodkov, razliko pa naj bi pokrili s prodajo kapitalskih deležev v višini 1,6 milijona evrov in novim zadolževanjem v višini 10,2 milijona evrov. Iz lanskega leta naj bi prenesli 7,3 milijona evrov.

Po poročanju časnika Večer se prenova zahodne tribune stadiona Ljudski vrt zamika v leto 2020, saj je v letošnjem proračunu predvideno le 96.000 evrov za pripravo investicijske dokumentacije. Bo pa za dokončanje prostorov pod severno in južno tribuno namenjenih 2,8 milijona evrov.

Zamika se tudi gradnja Zdravstvene postaje Tezno. Letos je predvidenih le 160.000 evrov za izdelavo projektne dokumentacije in pridobitev gradbenega dovoljenja. Je pa letos v načrtu med drugim obnova Koroške ceste, Glavnega trga, Streliške ceste, Cafove ulice in nabrežja Drave.

Po napovedih bodo mestni svetniki letos ponovno odločali tudi o proračunu za prihodnje leto. Ta je v prvem predlogu določen v višini 136,6 milijona evrov.

Oba proračuna naj bi bila na dnevnem redu prihajajoče seje. Takrat bodo mestni svetniki najverjetneje odločali tudi o predlogu za ustanovitev javnega holdinga, v katerega bi združili gospodarske javne službe v občini. To so Energetika, Marprom, Mariborski vodovod, Nigrad in Snaga. “Z ustanovitvijo javnega holdinga bi se zagotovila najboljša strokovna podpora javnim podjetjem za učinkovito, racionalno in kakovostno izvajanje gospodarskih javnih služb v Mestni občini Maribor in okolici,” so prepričani v mestni upravi.

Župan<strong> Saša Arsenovič</strong> je v torek s partnerji zapečatil koalicijski sporazum, s katerim ima načelno podporo 29 od skupno 45 članov mestnega sveta. Včeraj so na dopisni seji potrjujevali člane odborov in komisij mestnega sveta.

Lani je proračun Mestne občine Maribor po majskem rebalansu znašal 137,5 milijona evrov. Zaključni račun kaže realizacijo prihodkov v višini 100 milijonov evrov.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.