22:14, sob, 22. Jun

Prva izposojevalnica električnih koles v Mariboru

Podjetje Oven Elektro Maribor je ta teden odprlo prvo izposojevalnico električnih koles v Mariboru in regiji nasploh. Ciljajo predvsem na turiste, da bi jim olajšali pot po mestu in približali okoliške kraje. Upajo pa, da bodo tudi domačini pogosteje pustili avtomobile doma in se na pot odpravili s kolesom.e kolesa izposojevalnica

Izposojevalnica, poimenovana OVeNtura, se nahaja na Gosposki ulici 11 v središču Maribora. Tam imajo na voljo 15 električnih koles, ki jih bodo izposojali s pomočjo posebne aplikacije. Ta uporabnikom nudi tudi štiri turistične pakete, ki vodijo po poteh mesta Maribor, pa vse do Ptuja.

Projekt izvajajo v sodelovanju z Zavodom za turizem Maribor Pohorje ter zadrugo BikeLab. Slednja bo izvajala celovito oskrbo in nadzor nad izposojo koles, naloga zavoda pa je promocija izposojevalnice in skrb za celovitost ponujenih turističnih paketov.

Ura izposoje kolesa stane štiri evre, celodnevni najem pa od osem do 14 evrov, odvisno od paketa. Kolesa imajo 60 kilometrov dometa, kar omogoča tudi izlete izven mesta. “Hitrost je 25 kilometrov na uro. Kolesa so v tem segmentu vrhunska in kot prvi ponudnik na tem področju računamo na dober rezultat,” je v izjavi za medije ob odprtju izposojevalnice povedal direktor podjetja Miroslav Prešern.

Podjetje Oven Elektro Maribor se sicer ukvarja s proizvodnjo elektrike in obnovljivimi viri energije. “V podjetju se zavedamo, da je treba obstoječe storitve nenehno nadgrajevati. Zato je naš cilj razvijati storitve, ki bodo uporabnikom nudile nekaj več, istočasno pa doprinesle napredek, tako v razmišljanju posameznikov kot v razvoju naših storitev. Odprtje prve izposojevalnice električnih koles je tako le uvod v predstavitev in lansiranje celovite palete storitev v letu 2018,” je še povedal direktor.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.