23:13, pet, 26. Apr

Prvi stanovalci v novi dom za starejše v Slivnici predvidoma decembra





Gradbena dela za novi dom za starejše občane v Slivnici, ki sodi pod okrilje mreže SeneCura, so v celoti zaključena. Prve stanovalce bo začel sprejemati predvidoma decembra. “Interes potencialnih stanovalcev je velik in prvi koraki v tej smeri so se že začeli,” je za STA povedala poslovna direktorica SeneCure za Slovenijo Sanda M. Gavranovič.

Uporabno dovoljenje za novi dom so že prejeli, sedaj čakajo še na pregled s strani pristojnega ministrstva. Oglede doma za stanovalce in svojce načrtujejo konec novembra.

Dom, ki ga sestavljata pritličje in še dve nadstropji, bo skupno sprejel 150 stanovalcev in bo imel tudi oddelek za osebe z demenco.

Celoten dom ima 142 enoposteljnih in štiri dvoposteljne sobe, pred njim je urejenih 50 klasičnih parkirnih mest ter dve parkirni mesti za invalide. V domu bo obratoval frizer, predvidena je tudi kavarna s ponudbo dobrot iz domske kuhinje. V jedilnici bo možnost kosil tudi za zunanje obiskovalce.

Zaposlenih bo skupno več kot 70 ljudi različnih profilov. “Doslej smo zaposlili že vodstveni kader, vzdrževalca, diplomirane medicinske sestre, vodjo kuhinje, kmalu se nam pridružijo zaposleni iz zdravstvene nege, pralnice in kuhinje. Izziv nam predstavljajo kadri v zdravstveni negi, torej bolničarji in zdravstveni tehniki,” je pojasnila Gavranovičeva.

SeneCura trenutno upravlja tri domove v Sloveniji

Da bi pritegnili delavce, skupina SeneCura nudi 100-odstotno plačilo šolnine za bolničarje in zdravstvene tehnike. Zaposlenim prav tako obljubljajo božičnico in višji regres.

SeneCura trenutno upravlja tri domove v Sloveniji, in sicer v Mariboru, Radencih in Vojniku. Nove domove gradijo še v Žireh in Komendi. S pripravljalnimi deli so pričeli tudi v Pivki, kjer nameravajo po navedbah Gavranovičeve v kratkem položiti temeljni kamen za nov dom.

Nove koncesije so letos februarja prejeli še za doma starejših v Rušah in Šentjerneju ter za nadgradnjo za osebe z demenco v Mariboru in Mislinji, za kar še pripravljajo projektno gradbeno dokumentacijo.

V domovih SeneCure v Sloveniji je večina stanovalcev po navedbah Gavranovičeve že cepljenih z dvema odmerkoma cepiva proti covidu-19 ali pa so to bolezen že preboleli. Med zaposlenimi je precepljenost v vseh treh SeneCura domovih pri 68 odstotkih. Začeli so tudi s cepljenjem s tretjim odmerkom, kjer je zanimanje med stanovalci večje kot med zaposlenimi.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.