10:23, pet, 26. Apr

Ptuj bo končno dobil svoj urgentni center





Ptujčani se v urgentni center ne bodo več rabili voziti v druga mesta, saj so na Mestni občini Ptuj so prejeli veselo novico. Vlada Republike Slovenije se je na današnji seji pozitivno opredelila do predloga Ministrice za zdravje Milojke Kolar Celarc in odobrila izvedbo investicije »Urgentni center Ptuj«.

urgentni center ukc maribor Vir: STA

Ker se je vrednost projekta Urgentni center Ptuj v teku priprave potrebne dokumentacije za začetek gradnje od leta 2015 do 2017 spreminjala, je bilo posledično treba v proračunu zagotavljati spremenjene zneske.  Po spremembi ocene vrednosti investicije v letu 2017 ta znaša 3.398.981,93 EUR z DDV.

Župan Mestne občine Ptuj Miran Senčar je po odločitvi Vlade RS povedal: »Tako mi na Mestni občini Ptuj, župani drugih občin Spodnjega Podravja in vodstvo Splošne bolnišnice Ptuj smo si v preteklih dveh letih in pol intenzivno prizadevali za začetek gradnje Urgentnega centra Ptuj. Angažirali so se tudi številni gospodarstveniki kakor tudi politični predstavniki Spodnjega Podravja na državni ravni, pri današnji ključni in pomembni odločitvi, da je Vlada še v aktualni sestavi sprejela končno odločitev, pa še posebno minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Gorazd Žmavc in državna sekretarka dr. Aleksandra Pivec.«

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.