15:42, ned, 19. Maj

Ptuj: Primer prijave kršitve ukrepov ob koncertu presenečenja za invalidnega fanta. Izvedeli smo, kaj je ugotovila policija





Poročali smo, da so minulo soboto na ptujski tržnici pripravili invalidnemu fantu Mateju in njegovi mami presenečenje – mini koncert ob predstavitvi dobrodelne akcije Dobrodelna kitara 20 za 20. Pa tudi to, da je takrat nekdo podal prijavo na policijo oziroma inšpektorat. Policija nam je pojasnila, kaj so ugotovili.

V soboto so inšpektorji in policisti na Ptuju obravnavali zaradi prijave o kršenju preventivnih ukrepov skupino ljudi, ki je invalidnemu fantu Mateju pripravila sicer prijetno presenečenje ob zbiranju prostovoljnih prispevkov zanj in za njegovo mamo, o čemer smo že poročali.

19-letni Matej, ki je zaradi prometne nesreče v njegovem ranem otroštvu invalid, mama in njegov kuža so prišli na obisk na Ptuj. Mateja je z dobrodošlico sprejela ptujska županja Nuška Gajšek, ob spremljavi dobrodelne kitare 20za20 pa je Mateju zapel Miran Rudan.

S Policijske uprave Maribor so nam odgovorili, da so policisti Policijske postaje Ptuj 18. decembra 2021 prejeli prijavo, ki se je nanašala na domnevne kršitve Zakona o javnih zbiranjih in nespoštovanje odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo covid-19 na Ptuju.

Ob prihodu na kraj so navedbe preverili. Po doslej zbranih informacijah kršitve niso bile ugotovljene, so še zapisali.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.