15:26, pet, 3. Maj

Ptuj vabi v staro mestno jedro na tradicionalne sobotne dopoldneve





Na trgih in ulicah najstarejšega slovenskega mesta bo vsako soboto dopoldne zopet živahno. Od 17. junija pa vse do 16. septembra 2023 bodo obiskovalci lahko uživali v raznolikem otroškem, kulturnem, zabavnem ali glasbenem programu ter se udeležili brezplačnega turističnega vodenja.

S kampanjo Sobota je! #pridivmesto, ki je mestne ulice polnila že v letu 2022, meščane ter obiskovalce ponovno vabijo, da skupaj obudijo tradicionalne sobotne dopoldneve ob druženju, zabavi ter spoznavanju mesta. V raznolikem zabavno-kulturno-razvedrilnem programu bodo lahko v starem mestnem jedru uživali vsako soboto od 17. junija do 16. septembra 2023 med 10. in 12.
uro, ob 10.30 pa se udeležili brezplačnega turističnega vodenja.

#PRIDIVMESTO že to soboto

Izredno pestro bo že to soboto, 17. junija. V prijetno družabnem vzdušju bodo na mestni tržnici izmenjali garderobo, oblačila, modne dodatke in čevlje, Mestni trg bo krasila razstava, potekala bo likovna delavnica, spoznali pa boste lahko tudi precej neobičajno kamišibaj gledališče. Za najmlajše bo dogajanje popestrila lutkovna predstava, ob glasbenem nastopu bodo obiskovalci začutili čaroben preplet tonov in besed, s turističnim vodnikom pa se bodo lahko sprehodili po mestu in prisluhnili zanimivim zgodbam starega mesta ob Dravi. Dogajanje se začne ob 10. uri.

10.00, mestna tržnica: Jaz tebi – ti meni [organizator: CID Ptuj]
10.00, Mestni trg: Med razstavo, likovno delavnico, lutkovno predstavo ter kamišibaj gledališčem [organizator: OŠ Olge Meglič]
10.30 in 11.30, mestna tržnica: Pop utrip [organizator: Glasbena šola Karol Pahor]
10.30, Mestni trg: Voden ogled mesta Ptuj s turističnim vodnikom [organizator: Zavod za turizem Ptuj]

Sledijo sobote z raznimi delavnicami, kulinaričnimi dogodki in zabavo

Vsako poletno soboto bomo nato nadaljevali z urbanimi ritmi ter Sobotnimi ringarajanji, s kulinaričnimi dogodki Karavana okusov, Odprta kuhna in Kuhna v mestu, z lego igralnico ter s srednjeveško domišljijsko predstavo, z Igrivo ulico v sklopu Ptujske poletne noči ter z rimskimi in srednjeveškimi prikazi, z druženjem v parku ter z vodenjem po starodavnem mestu.
Se vidimo v mestu! Vsako soboto ali še pogosteje.

Pobudnik in koordinator kampanje je Zavod za turizem Ptuj v sodelovanju s soustvarjalci programa. Podrobnosti programa najdete na spletni strani Visit Ptuj.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.