07:23, ned, 19. Maj

Ptujčan Blaž Rola po največjem uspehu v karieri: “Ta drama je dala še dodatno vrednost temu uspehu.”





Pretekli konec tedna je bil zelo uspešen za slovenski tenis. Najbolj pa je prav gotovo odmevala zmaga Blaža Role v igri v dvojic na turnirju ATP 250 v Umagu. To je bila prva slovenska zmaga na turnirjih serije ATP.

32-letni Rola je imel v zadnjem obdobju veliko težav s poškodbami, po vrnitvi pred tremi meseci pa je na nekaterih turnirjih spomnil na stare čase. Rola je bil namreč januarja leta 2015 že 78. igralec na svetu. Nazadnje je ljubitelje tenisa navdušil sredi julija, ko je na turnirju Challenger v Salzburgu prišel do polfinala, premagal pa je tudi trenutno 64. igralca na lestvici ATP Španca Roberta Carballesa Baeno.

Tokrat pa je v Umagu zablestel v igri dvojic. Do zmage je prišel skupaj s šest let mlajšim Hrvatom Ninom Serdarušićem. Na poti do finala sta dve tekmi dobila v super tie-breaku 3. niza, nič drugače pa ni bilo v boju za naslov, ko sta bila boljša od 1. nosilcev iz Italije.

Neverjetna zgodba

“Noro. Kakšen teden, kakšna zgodba. Neverjetno. Od tega, da še eno uro pred začetkom turnirja v dvojicah nisem vedel, da bom sploh nastopil, do končne zmage. Direktor turnirja Tomislav Poljak se je namreč v zadnjem trenutku odločil, da nama dodeli povabilo. Noro. In to ni katerikoli turnir. Turnir v Umagu je za našo regijo nekaj posebnega. Tudi zame osebno. Kot otrok sem hodil na ta turnir kot navijač. Ko sem nato treniral doma, sem želel igrati, kot so igrali na tem turnirju igralci starejše generacije. Pravi privilegij je bil igrati na osrednjem igrišču, kjer sem nekoč spremljal največja teniška imena. Stadion se imenuje po Goranu Ivaniševiću, ki mi je bil vedno zelo všeč. In zdaj sem stal kot zmagovalec na sredini tega igrišča. Enostavno ne morem opisati vseh občutkov. Tudi finalni dvoboj je bil zelo dramatičen. Končal se je s 15:13. Ta drama je dala še dodatno vrednost temu uspehu. Tudi gledalci so ves čas navijali, tako da je bilo vzdušje res izjemno. Zgodba je res neverjetna,” je nekaj dni po uspehu rekel Rola in se nato spomnil tudi težkih trenutkov.

Odpotoval naprej v Švico

“Če bi mi pred enim letom, ko sem ležal na kavču s šivi po operaciji kolena, nekdo rekel, da bom stal na odru za zmagovalce na turnirju serije ATP bi se samo nasmehnil. Nikoli si ne bi mogel misliti, da se bo to zgodilo. To je lepa popotnica za naprej. Velikokrat se mi je zgodilo, da ko ni šlo med posamezniki, pa sem bil boljši v igri dvojic. Vedno sem nato dobil dodatni zagon in sem nato začel boljše igrati tudi med posamezniki. Upam, da se bo to ponovilo tudi tokrat. Vendar nismo še tam. A z ekipo točno vemo, kaj delamo in kam ciljamo. Zavedamo se, kaj moram izboljšati in na kakšen način se tega lotiti. Predvsem pri telesni pripravljenosti moramo biti zaradi kolena še toliko bolj pazljivi. Telo moram ohranjati v zdravem stanju. Zadnji rezultati so mi pokazali upanje, zavedam se, da lahko pridem nazaj. Upam, da z Ninom še najdeva skupni čas, da bova še nadaljevala to zgodbo dvojic. To je izjemen uspeh, vendar upam in želim, da ta zgodba še ni zaključena. Kot sem rekel že na podelitvi, upam, da se naslednje leto znova vidimo. Ampak ne samo v igri dvojic, ampak tudi med posamezniki. Gremo na delo, upam, da telo zdrži in da nam bo še uspelo pisati zgodovino,” še pove Rola.

Rola je trenutno v Švici, kjer ga čakajo ligaški dvoboji, potem pa ga čaka nov nastop v Banja Luki. Na lestvici ATP je med posamezniki na 478. mestu, v igri dvojic pa je skočil na 262. mesto. Pred turnirjem v Umagu je bil 2125.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.