16:52, tor, 7. Maj

Ptujčan vlamljal v hiše in kradel





Policisti Policijske postaje Ptuj so v letošnjem letu preiskovali sume storitve večih kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete, predvsem vlome v objekte. Tedaj še neznani storilec je dejanja izvrševal na območju Ptuja in okolice na način, da je razbijal stekla na oknih in tako vlomil v več objektov in iz njih odtujeval denar in druge predmete.

Ptujski policisti so zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja velike tatvine, na podlagi odredbe preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča na Ptuju, na območju mesta Ptuj opravili hišno preiskavo pri 21- letnemu moškemu, ki so ga sumili omenjenih kaznivih dejanj. Sume so potrdili, saj so med hišno preiskavo našli in zasegli različne predmete, ki si jih je osumljeni protipravno prilastil.

Zasežena tablica; FOTO: PP Ptuj
Zasežena tablica; FOTO: PP Ptuj

21- letnemu osumljencu so odvzeli prostost in ga pridržali. Ptujski policisti so do sedaj sicer našli dokaze, na podlagi katerih so moškega osumili storitve 16 kaznivih dejanj velikih tatvin oziroma vlomov v objekte. Z vlomi si je pridobil protipravno premoženjsko korist v višini okoli 3.000 evrov.

Po končanem pridržanju so policisti osumljenca s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju, ki je zoper njega odredil pripor

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.