06:14, sob, 18. Maj

Ptujska bolnišnica postaja covid bolnišnica, sprejeli bodo 40 obolelih za koronavirusom





Pred vhodom Splošne bolnišnice dr. Jožeta Potrča Ptuj so pristojni predstavili zahtevo ministrstva za zdravje za vzpostavitev oddelka v ptujski bolnišnici s koronavirusom pozitivnimi bolniki. Na premestitev 40 varovancev Doma upokojencev Ljutomer v ptujsko bolnišnico se je odzvala tudi županja Mestne občine Ptuj Nuška Gajšek. Kot je pred mediji dejala: “Obolelim moramo pomagati, a komunikacije prave ni bilo. O dejstvu in prevzemu bolnikov bi morali biti obveščeni prej, da bi se lahko pripravili in s tem obvarovali lokalno skupnost,” je bila jasna.

Vir: FB PeTV

Ptujska bolnišnica postaja t.i. covid bolnišnica?

Vodstvo ptujske bolnišnice je danes pojasnilo, da so bili prisiljeni sprejeti ta ukrep. Kot pravijo se z njim ne strinjajo, prav tako tudi ne zaposleni, a da je sklep  že v veljavi zaradi česar prve paciente pričakujejo že danes. “Včeraj je na ministrstvu za zdravje potekal sestanek v zvezi z obvladovanjem epidemije Covid na našem območju. Predstavljen nam je bil problem za obladovanje epidemije v domovih starejših… Direktno nam je bilo povedano, da so naše dve bolnišnice izbrane, da postanejo covid bolnišnice,” je dejala Anica Užmah, direktorica SB Ptuj.  “S tem se zavedamo, da prevzamemo zelo velika tveganja, vendar je bilo to ob podani alternativi popolne ukinitve vseh dejavnosti in preiti celotno bolnišnico na covid bolnišnico, sprejeti to odločitev,” je dejala Užmahova. Vodstvo ptujske bolnišnice pa je ob tem še pojasnilo, da na Ptuju ne bodo zdravili bolnike, ampak bodo nudili samo nego, vsi težji primeri pa da bodo za to poslani v Univerzitetni klinični center Maribor. “Na nek način bi naj prišli k nam zdravi varovanci doma starejših, ki pa so covid pozitivni. Mi jih ne bomo zdravili, ker nismo infekcijski oddelek in bo vsako poslabšanje v smislu bolezni poslano v UKC Maribor, na infekcijski oddelek, ki so za to pristojni,” pa je dodal strokovni direktor Teodor Pevec.

Kot je dejala Gajškova pred mediji je “vodstvo bolnišnice skupaj z ministrstvom sprejelo to odločitev iz danes na jutri, brez da bi se lahko vnaprej pripravili in to izpeljali brez dodatnih tveganj,” ob tem pa dodala, da je nepojmljivo, da se lokalno skupnost v takih primerih popolnoma izključi. “To se na tak način pač ne počne,” je dodala. Ob tem je še poudarila, da “MO PTUJ nima zadržkov sodelovati pri problematiki Covida vseeno pa menimo, da je takšne ukrepe potrebno predhodno uskladiti z vsemi deležniki, s ciljem preprečevanja tveganj, ki jih prinašajo.”

Ob tem je še dodala, da sicer zdravstvenemu osebju popolnoma zaupa, potrebujejo pa prave pogoje za delo, ki jim morajo biti zagotovljeni ob nalaganju take odgovornosti.

 

 

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.