11:43, pet, 29. Mar

Ptujska občina lastništvo vojašnice vrača državi





Ptujska mestna občina je leta 2013 od države brezplačno dobila del kompleksa nekdanje vojašnice na Vičavi, ki ga je nameravala nameniti za izvajanje različnih kulturnih dejavnosti društev in drugih nevladnih organizacij. Po menjavi mestne oblasti zanimanja za ta projekt ni več, zato bo vlada objekt vrnila v svojo last za potrebe upravne enote.

Nekdanji župan Štefan Čelan je pogodbo o neodplačnem prenosu septembra 2013 podpisal s takratnim ministrom za kulturo Urošem Grilcem, prejšnji teden pa je vlada za podpis pogodbe o sporazumni razvezi pooblastila aktualnega ministra za kulturo Antona Peršaka, za novega upravljavca pa določila ministrstvo za javno upravo.

Gre za del kompleksa nekdanje vojašnice na Ptuju, v katerem pa Mestna občina Ptuj zaradi pomanjkanja finančnih sredstev v času od prevzema do danes ni uspela urediti namenske rabe nepremičnine, saj so se medtem pojavile nove prioritete, resnici na ljubo pa se je zamenjala tudi lokalna oblast. Država se je zato odločila stavbo nameniti ministrstvu za javno upravo, ki jih potrebuje za potrebe arhiva tamkajšnje upravne enote.

Ptujska občina, ki je leta 2013 od države v last prejela tudi kompleks Dominikanskega samostana in grad Turnišče, je želela pred tem prostore nameniti izvajanju ljubiteljskih kulturnih dejavnosti na področju ustvarjalnosti mladih. Pred časom so razmišljali tudi o tem, da bi v njej prostore dobila tudi mestna galerija, ki pa je medtem že pristala v Prešernovi ulici.

VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.