02:17, tor, 30. Apr

Ptujska porodnišnica z donacijo lažje do inkubatorja





Podjetje Energija plus, hčerinska družba Elektra Maribor, je ptujski porodnišnici danes predala donacijo za nakup inkubatorja. Družba je lani pomoči potrebnim podarila 17.000 evrov, svojim socialno ogroženim strankam pa odpisala 23.000 evrov dolga. Letos bodo donirali še murskosoboški bolnišnici in Univerzitetnemu kliničnemu centru Maribor.

Kot je ob prejemu donacije povedal direktor ptujske bolnišnice Andrej Levanič, so nedavno nenadoma ostali brez enega od dveh delujočih nujno potrebnih inkubatorjev za oskrbo bolnih novorojencev, tako je donacija v višini 2000 evrov prišla ravno ob pravem času.

V ptujski porodnišnici se letno rodi skoraj 900 otrok. Večina je zdravih, tako starši skupaj z novim družinskim članom že po dveh ali treh dneh zadovoljni in srečni zapustijo porodnišnico. Žal pri vseh vse ne poteka tako gladko, zato je po besedah Levaniča za kakovostno, varno in sodobno strokovno oskrbo ob predanem in dobro izobraženem kadru potrebna tudi sodobna oprema.

foto: STA
Foto: STA

Že v letu 2013 je podjetje Energija plus pomagalo prizadetim v poplavah na območju Podravja in leto kasneje tudi Pomurja. Takrat se je prijavilo preko 1200 prizadetih kupcev, ki jim je podjetje skupaj namenilo okoli 60.000 evrov. Skupaj s centri za socialno delo celotne severovzhodne Slovenije letos pripravljajo tudi božični kino dan za otroke iz socialno šibkejših in rejniških družin.

Naši kupci so pri nas vedno na prvem mestu. Cenimo njihovo zvestobo, veselimo se njihovih uspehov, z njimi pa smo tudi takrat, ko nas najbolj potrebujejo. Verjamemo, da bodo sredstva, namenjena nakupu inkubatorja, pripomogla k lažjemu premagovanju skrbi ob preranem rojstvu otroka tako staršem, svojcem kot tudi zdravniškemu osebju. Družbena odgovornost zato za nas ni projekt, temveč del poslanstva,” je poudaril direktor podjetja Bojan Horvat.

VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.