19:15, čet, 25. Apr

Ptujska pravljica očarala z lokalno sejemsko ponudbo





Najstarejše slovensko mesto je minuli vikend odprlo svoj pravljični sejem s pestrim dogajanjem na odru in pod njim. Lokalna ponudba je v ospredju, tudi da bi s tem spremenili nakupovalne navade in odnos do starega mestnega jedra.

Vir: Zavod za turizem Ptuj
Vir: Zavod za turizem Ptuj

»Ptujska pravljica je epicenter prazničnega dogajanja na Ptuju,« pojasnjuje Monika Klinc iz Zavoda za turizem Ptuj. »Letošnji pravljični sejem je izjemen, saj se predstavljajo kreativni lokalni ponudniki z izvirnimi, uporabnimi izdelki. S ponudbo na stojnicah želimo vzpodbuditi k premišljenemu nakupovanju, takšnemu, ki bo podprlo domačo kreativno produkcijo.« Pestro decembrsko dogajanje pred mestno hišo bodo v družbi magičnih bitij popestrili nastopi ptujskih osnovnih šol, glasbeni koncerti in druščina ptujskih škratov vse do 30. decembra 2017.

»Tako otroci kot starši so navdušeni nad božičkovim kotičkov, kjer lahko otroci zaupajo svoje želje dobremu možu z belo brado,« še pojasnjuje Monika Klinc. »Na Zavodu za turizem Ptuj se zavedamo, da je treba vzpodbujati k zdravemu sladkanju, zato pravljična bitja v najstarejšem slovenskem mestu otroke razveseljujejo s klementinami in mandarinami, zimskim sadjem namesto z bonboni.« Novost letos sta tako pravljični kotiček kot ptujski škrati, ki jih je v življenje prebudila priznana kostumografinja Stanka Vauda Benčevič. »Pri ustvarjanju kostumov sem za izhodiščni barvi izbrala rdečo in belo barvo, ki simbolizirata praznični čas in sta hkrati tudi zaščitni barvi Ptuja. Za poseben učinek bodo poskrbeli še kraguljčki, ki bodo s cingljanjem spremljali gibe nastopajočih.«

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.