13:28, pet, 3. Maj

Ptujski dom upokojencev za dolgotrajno oskrbo na domu z evropskim projektom





Dom upokojencev Ptuj s partnerji začenja dveletni evropski projekt preoblikovanja obstoječih mrež ter vstop novih izvajalcev za nudenje skupnostnih storitev in programov za dolgotrajno oskrbo starejših na domu. Kot je dejala direktorica Jožica Šemnički, je cilj projekta izboljšati možnosti starejših, da skrbijo zase in ostanejo v domačem okolju.

Vir: YouTube

Ptujski dom z obstoječimi zmogljivostmi in storitvami, ki jih že izvaja, ne more zadovoljiti vseh potreb starejših v lokalni skupnosti. Da bi celovito poskrbeli za starejše, se je zavod prijavil na javni razpis in bil izbran kot nosilec projekta.

Po mnenju Šemničkijeve uspešna prijava, ki so jo v domu pripravili sami, dokazuje, da pri izvajanju storitev spoštujejo vse predpise, ki opredeljujejo izvajanje storitev, prav tako pa tudi delovno pravno zakonodajo.

“Z izvajanjem projekta bo prišlo do preoblikovanja obstoječih mrež ter vstopa novih izvajalcev za nudenje skupnostnih storitev in programov za starejše,” je pojasnila. Ptujski dom upokojencev bo projekt izpeljali skupaj z Zdravstvenim domom Ptuj, Centrom za socialno delo Spodnje Podravje in Lekarnami Ptuj.

Kot je še dejala, bodo storitve za najmanj 200 v projekt vključenih uporabnikov na območju ptujske upravne enote brezplačne, njihove odzive pa bodo ocenjevali s posebnim ocenjevalnim orodjem, ki ga je določilo ministrstvo za zdravje.

Projekt je vreden dobra 2,6 milijona evrov, pri čemer bo 80 odstotkov denarja prispeval Evropski socialni sklad, preostanek pa država iz proračuna. Potekal bo do konca junija 2022, med drugim pa bo pri vseh partnerjih v tem času na novo zaposlenih 25 strokovnih delavcev.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.