14:47, čet, 28. Mar

Rajčević v šoku, NK Maribor uraden





Športno javnost je v četrtek presenetilo sporočilo policistov o novih preiskavah in pridržanih v zvezi s krojenjem izidov nogometnih tekem. V zvezi z dogodki se je omenjalo tudi mariborskega nogometaša Aleksandra Rajčevića, ki pa je danes, čeprav je v velikem šoku, stopil pred novinarje in dejal, da ni priredil nobene tekme.

getfoto2 (2)

Kot so v četrtek in danes poročali mnogi slovenski mediji, so krojenja izidov osumljeni Željko Stokanić, Matej Ozim, Anis Dulić, nekdanji nogometaš Maribora Erdan Bečiri in nogometaš Janez Vrenko, ki igra za islandski klub Thor.

Mediji so poročali tudi, da je policija obiskala Rajčevića, komur naj bi Stokanović in Dulić predlagala, da pomaga prirediti izid tekme evropske lige med Mariborom in Sevillo. Zaradi obtožb sta danes pred mikrofone stopila direktor kluba Bojan Ban in mariborski branilec Rajčević.

“Razumemo, da je Maribor kot največja športna institucija v Mariboru zelo zanimiv za javnost. Z vso odgovornostjo stopam pred vas. V številnih medijih ste zasledili različne zgodbe okrog našega igralca in z vso odgovornostjo lahko zagotovim, da klub našemu igralcu v tej zgodbi popolnoma zaupa. ‘Rajće’ je bil in je v vsem tem času, odkar je z nami, tako na igrišču in ob njem vzor in od vseh v klubu ima maksimalno podporo. Bistvo je, da ‘Rajće’ v tej zgodbi ni osumljenec,” je pred množico novinarjev dejal direktor NK Maribor Bojan Ban.

Ta je zatrdil, da kluba v zvezi s preiskavo ni obvestil nihče. “V klubu se ni nihče pojavil, da bi nas na to opozoril. Nisem seznanjen z vsebino preiskave, vse kar vemo je, da Rajčević ni osumljenec in da ni priprt, kot so poročali nekateri mediji. Včeraj je bil na treningu in tudi danes ga vidite tukaj,” je še dejal Ban.

Sedemindvajsetletni mariborski branilec je bil redkobeseden. “Drži, da sem imel včeraj hišno preiskavo pri sebi, bil sem v šoku, še zdaj sem, da se je to zgodilo. Nisem osumljenec, med njimi je moj dober prijatelj iz mladih let. Ne morem verjeti, lahko samo povem, da nisem prejel nobenih nagrad, da nisem priredil nobene tekme. Trenutno sem še vedno v velikem šoku. Pripravljen sem sodelovati s pristojnimi organi, v kolikor bo to treba,” je povedal Rajčević.

Na vprašanje, ali je od kriminalnih združb prejel ponudbo o podkupnini, ni želel odgovoriti. “Tega ne bom komentiral. Trenutno sem v velikem šoku, glede vsega, kar se je zgodilo. Ni prizadelo samo mene, pač pa vso mojo družino, ne bi govoril dalje,” je zaključil mariborski branilec.

Sicer pa je NK Maribor današnji dan v Športnem parku Rogoza, ki je baza za trening ekipe, izkoristil za piknik in veliko bolj vesele dogodke. Po sedmih letih in pol se od vijoličastega dresa poslavlja Dejan Mezga, ki bo v nedeljo od Marcosa Tavaresa za svojo zadnjo tekmo prejel tudi kapetanski trak. “Za mano je čudovitih sedem let in pol, veliko sem dosegel s klubom. Po srcu sem Mariborčan, prav gotovo se sem še vrnem. Doletela me je čast, da bom na tekmi zadnjega prvenstvenega kroga, ki je hkrati tudi moja zadnja v tem klubu, kapetan ekipe in upam, da se poslovim tudi z golom,” je dejal Hrvat Mezga, ki ni razkril podrobnosti, kje si bo poslej služil nogometni kruh.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.