16:58, pet, 3. Maj

Ravnatelj storil samomor?





Ravnatelj tiste mariborske srednje šole, kjer naj bi nastal odmevni video oralnega spolnega občevanja, naj bi storil samomor. Primer obravnavajo mariborski policisti.

tehniski center maribor sola

Spomnimo: ravnatelj mariborskega Tehniškega šolskega centra je postal prepoznaven v širši javnosti potem, ko se je na spletu pojavil video, na katerem je moški oralno spolno občeval z žensko. Moški naj bi bil ravnatelj, ženska naj bi bila učiteljica matematike (na omenjeni šoli). Ravnatelj Drago Kamenik je takrat zanikal svojo vpletenost ter potrdil, da je zadevo prijavil policiji. Učiteljice ob našem obisku na šoli ni bilo. Video je v javnosti sprožil burne razprave o moralnih vidikih takšnega ravnanja v prostorih šole ter hkrati o dopustnosti poseganja v zasebnost oseb na posnetku.

Slika je simbolična
Slika je simbolična

Na Policijski upravi Maribor primera ne komentirajo. Miran Šadl (predstavnik za odnose z javnosti PU MB) je v pojasnilu med drugim zapisal: “Po Zakonu o organiziranosti in delu v policiji, ta obvešča javnost o zadevah s svojega delovnega področja, če s tem ne škodi svojemu delu ali upravičenim koristim drugih.” O primeru ne dajejo izjav tudi zaradi določil Zakona o varstvu osebnih podatkov, samomorov pa praviloma sploh ne komentirajo.

Druge novice

Comments

  • obcan

    30 novembra, 2014

    Ne dajejo podatkov zaradi zakona o varstvu osebnih podatkov? Kot da drzavljani ne vedo za koga gre v danem primeru?? Plus tega je ta zakon taksen kot ga nikjer v eu ne poznajo saj je njegov osnovni namen zascita kriminalcev pred javnostjo! SRAMOTA PA GNILA ZAKONODAJA TE T.I, DRZAVE.

    Replay
  • bilka

    1 decembra, 2014

    saj ni čudno, ko pa ste mediji nonstop govorili o temu, kazali posnetek znova in znova, v časopisih vsaki dan na naslovnici…kako pa naj človek normalno živi svoje življenje naprej če pa more gledat svojo napako kamor koli se obrne…sramota

    Replay
  • tadej

    2 decembra, 2014

    Res žalostno s čim se naši mediji in novinarji ukvarjajo. Imate sedaj kaj slabo vest, da je človek obupal in naredil samomor? Ukvarjajo se naj raje s krajo, goljufijo, vlomi in to obešajo na veliki zvon, zasebno življenje pa naj pustijo. ja javni prostor šola, a nista bila na očeh drugih…vdrli so v njuno zasebnost…kaj koga briga, kaj počneta…Oprostite to so stvrai, ki se dogajajo povsod, v vseh službabh…a vsak naj skrbi zase.

    Replay

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.