19:04, sre, 1. Maj

Ravnateljica Vrtca Ptuj in župan še vedno na nasprotnih bregovih





Dolgoletna ravnateljica Vrtca Ptuj Božena Bratuž in župan Miran Senčar kljub zavrženi kazenski ovadbi zoper njo zaradi domnevnih nepravilnosti pri vodenju vrtca ostajata na nasprotnih bregovih. Bratuževa je danes znova zavrnila vse očitke, župan pa vztraja pri preverjanju njene odgovornosti.

12717872_490286637832427_1720893720099531218_n

Bratuževa, ki Vrtec Ptuj vodi že 35 let, je na današnji novinarski konferenci na Ptuju poudarila, da noben od vrste inšpekcijskih pregledov, katerim je bila podvržena od januarja lani, ni pokazal niti enega suma kaznivega dejanja. V njen prid je razsodilo tudi tožilstvo, ki je zavrglo kazensko ovadbo zoper njo, v kateri ji je vodstvo občine očitalo, da naj bi malomarno in celo nezakonito vodila vrtec.

“Ne dovolim, da se z uničevanjem dobrega imena mene uničuje dobro delo tega vrtca. Ne morem in ne bom sprejela dejstva, da lahko lokalni funkcionar ravna s komerkoli tako, kot z menoj ravna sedanji župan,” je poudarila. Kljub temu vztraja na položaju, čeprav bi se lahko že upokojila. Kot je dejala, ne želi “oditi kot kriminalec”, ampak bi rada prej razjasnila vse očitke. Medijske navedbe po njenih besedah ne držijo, tudi zadnje ne, da naj bi jemala podkupnino in grozila otroku. “Moje življenje je posvečeno dobrobiti otrok, zato ne bom pristala na takšne obtožbe,” je dodala in napovedala tožbo “proti vsem, ki me blatijo”.

“Kljub tolikim pregledom, pritiskom in nesodelovanju najodgovornejših smo v celoti realizirali in celo presegli zastavljene cilje v letnem delovnem načrtu. Poslovali smo pozitivno in v skladu z namensko porabo posameznih elementov cene,” je še dodala.

Župan Senčar je danes ponovil, da ne gre za “gonjo proti njej”. “To je gonja proti netransparentni porabi sredstev in negospodarnemu ravnanju,” je dejal.

Potrdil je, da je tožilstvo zavrglo kazensko ovadbo. “To zavrnitev smo v naši pravni službi obdelali, tudi z zunanjimi pravniki. Mnenja smo, da je bilo neupravičeno zavrnjeno, zato je Mestna občina Ptuj dala zahtevo za preiskavo na sodišče,” je povedal. Po njegovih besedah še vedno obstajajo sumi, da je šlo za nepravilnosti. “Moja naloga kot varuha gospodarnega ravnanja v občini je, da to zadevo razčistimo,” je dodal.

V ovadbi se župan sklicuje na poročilo nadzornega odbora občine, ki je lani podrobno pregledal poslovanje Vrtca Ptuj. Medtem ko Bratuževa pravi, da nadzorni odbor ni ugotovil prekrškov, ampak je podal le nekatera priporočila in predloge, župan meni, da je ugotovil “številne nepravilnosti”. Sporni naj bi med drugim bili nabava klimatskih naprav, predplačila za obrtniške storitve in neupoštevanje zakona o javnih naročilih pri nabavi sadja in zelenjave.

Po besedah Bratuževe ji je Senčar takoj po izvolitvi na županski položaj ponudil, da ne bo šel v gonjo zoper njo, če bo takoj odstopila. “Ne verjamem v tožbe in sodbe, ki jih je nekdo pripravljen umakniti, če odstopim. To je politično barantanje, na katerega ne pristajam,” je dejala. Senčar je to zanikal. “Tega dogovora ni bilo, saj župan nima pristojnosti odločati o tem, ali ravnatelj da ali ne,” je dejal.

Vir: STA

Druge novice

Comment

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.