16:35, čet, 28. Mar

Razkrivamo vsebino koalicijske pogodbe





V torek so koalicijski partnerji podpisali koalicijsko pogodbo, novinarjem in javnosti je bila vsebina pogodbe prikrita. Danes objavljamo kopijo podpisane pogodbe.

S strani mariborske občine so pojasnili, da koalicijske pogodbe, ki so jo podpisali Lista Arsenovič za Maribor, SMC – Stranka modernega centra, Lista kolesarjev in pešcev, Levica, Gasilci Maribora Neodvisna lista, DeSUS, Nova Slovenija – Krščanski demokrati, Lista mladih. Povezujemo, Stranka mladih – Zeleni Evrope niso želeli predstaviti na podpisu, “ker predstavnice Liste Melite Petelin in  predstavnika Liste za pravičnost in razvoj na podpisu ni bilo, ker se le tega nista mogla udeležiti.”

Pogodba je sicer opremljena tudi s posebnim členom, ki določa, da ne bodo javno nasprotovali koaliciji oziroma njeni politiki in sprejetih odločitvah. Gre za 14.  člen koalicijske pogodbe, ki pravi: “Koalicijski partnerji se bodo izogibali javnim nasprotovanjem dogovorjeni koalicijski politiki in njenim ukrepom.”  Zanimivo bo videti, kako se bo svetnik LPR Stojan Auer držal molčečnosti v javnosti, še bolj pa, da vstopa v koalicijo, ki brez zadržka trdi, da bo dvignila ceno položnic javnih storitev.  Naj spomnimo, da je bil prav Auer največji borec za ukinitev tako imenovanega davka na dež in venomer zatrjeval, da je potrebno za občane položnice znižati.

Prav tako pa so iz Metsne občine Maribor sporočili, da bodo obvestili medije, ko bosta koalicijsko pogodbo podpisala tudi predstavnik LPR in predstavnica Liste Melite Petelin.

Kopijo podpisane koalicijske pogodbe objavljamo v celoti tukaj.

Podrobnosti v izjavah po podpisu pogodbe:

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.