10:08, sob, 27. Apr

Razkrivamo vsebino mailov, ki jih je Samo Peter Medved naslavljal na Đurova in Arsenoviča





V mesecu septembru so mestni svetniki na izredni seji MO Maribor bili seznanjeni z informacijo o tem, da se je podžupan Samo Peter Medved vmešaval v postopke in od takratnega direktorja mestne uprave Srečka Đurova in župana Saše Arsenoviča zahteval odstranitev dokumentov iz spisa, ki naj bi bil zanj obremenilen. Ne le to, zahteval je celo uničenje, kot razkrivajo elektronska sporočila, ki jih objavljamo v nadaljevanju.

Spis smo sicer že pred meseci zahtevali kot Informacijo javnega značaja tudi v našem mediju, vpogled so nam na MO Maribor zavrnili. Po odločitvi Informacijske pooblaščenke pa so nam določene dele spisa morali posredovati, kar so danes, 11. decembra, več kot mesec dni po odločbi Informacijske pooblaščenke, storili. Podatki, ki smo jih tako pridobili, kažejo zanimivo sliko. Samo Peter Medved v mailih oziroma elektronskih sporočilih Srečku Đurovu in Saši Arsenoviču ukazuje, naj izločita dokumente, kjer je sam omenjen, iz spisa.

Začelo pa se je takole, kjer je Medved v elektronskem sporočilu Đurovu napisal, da pričakuje, da on osebno dobi vse izvode tega dokumenta:

V odgovoru je Đurov navedel dejstva, da je ukrepal v skladu s predpisi ter o tem seznanil tudi župana. Pojasnil mu je tudi, da zoper njega niso vodili postopka in zato tudi ni imel možnosti podati odgovora oz. demantija. Celotno elektronsko sporočilo je spodaj:

Odgovor Medveda ni zadovoljil, Đurovu je poslal nov mail, kjer je ponovil, da zahteva, da se mu omogoči vpogled v vse postopke, ki so bili podlaga za pripravo dokumenta:

Hkrati pa je elektronsko sporočilo naslovil še na župana Sašo Arsenoviča: “Sašo, Prosim, da v zvezi s spodnjim mailom nemudoma odrešiš da se mi omogoči vpogled v vse postopke, ki so bili podlaga za pripravo omenjenega dokumenta. V kolikor je dokument sestavni del spisa, zahtevam da podaš zahtevo, da se dokument odstrani iz vseh spisov, v katerih se nahaja ter da se vsi izvodi dokumenta uničijo.”

Srečko Đurov, ki je vodil postopek, je Medvedu pojasnil, da “nikakor ni možno iz spisa izločati dokumente, ki so že nastali in so po tvojem mnenju obremenilni zate”, hkrati mu je v elektronskem sporočilu zapisal še, da so upravni organ in tovrstni posegi niso dopustni.

Samo Peter Medved je nato Đurovu očital, da dokument ni podpisan in da ne odraža dejanskega stanja. Hkrati pa je Đurovu še navrgel, da sklepa, da je pri nastanku dokumenta sodeloval on s sodelavkama.

Đurov mu je odgovoril, da je dokument podpisan, in sicer z njegove strani. Pojasnil mu je še, da njegovo pisanje začenja dojemati kot pritisk oz. ustrahovanje, ter ga vljudno prosi, da preneha. Hkrati pa je prosil, da se predmetno elektronsko dopisovanje knjiži v predmetni spis.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.