06:23, ned, 5. Maj

Razstava rokodelskih izdelkov v Vuzenici





V Slomškovih prostorih župnišča v Vuzenici se je včeraj odvijala predstavitev rokodelske ustvarjalnosti in razstava izdelkov kulturne dediščine, lesenega posodja iz naših krajev.

DSC_5013

V Slomškovih prostorih je razstava dobila se poseben čar. Najprej je nekaj besed spregovorila predsednica društva TIC Vuzenica, nekaj besed je dodal tudi župnik kateremu so se še posebej zahvalili za ponujen prostor. Sledila je predstavitev na kateri je ga. Katarina Žagar iz Podjetniškega centra Slovenj Gradec/Rokodelskega centra Koroške predstavila obiskovalcem pomen rokodelske dejavnosti in pogoje za pridobitev certifikata Obrtne zbornice Slovenija za izdelke domače in umetnostne obrti. Razstava je bila zelo raznolika, na njej smo lahko zasledili veliko različnih tehnik kot so štrikanje, kleklanje, kvačkanje, ročno izdelane lutke, ročno izdelan nakit, pa tudi razni izdelki iz lesa. Del razstave pa so predstavljali tudi starinski izdelki iz lesa izmed katerih so prevladovale lesene posode. Razstava je navdušila tudi župana Franja Goloba, zelo je vesel, da je med občani in občankami tako razširjena in priljubljena rokodelska obrt. Želi si, da bi bili občani še naprej tako ustvarjalni, ter da bi prenesli svoja znanja tudi na mlajše generacije.

Za vse, ki si razstave niso utegnili ogledati pa bo razstava na ogled do četrtka 20.2.2014, po predhodnem dogovoru z TIC Vuzenica.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.