03:22, pon, 6. Maj

Rdečemu križu dva milijona evrov za izvajanje javnih pooblastil





Vlada je na današnji seji sprejela letni program dela Rdečega križa Slovenije. Ta obsega program del, ki jih RKS opravlja kot javna pooblastila. Hkrati je sprejela finančni načrt, po katerem bo RKS za opravljanje javnih pooblastil v letošnjem letu iz državnega proračun prejel slaba dva milijona evrov.

RKS namreč opravlja javna pooblastila na področju krvodajalstva, varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami, poizvedovalne službe in mednarodne dejavnosti. Ta del programa potrjuje vlada v skladu z zakonom o Rdečem križu Slovenije.

Za izvedbo sofinanciranj bodo pristojna ministrstva z RKS sklenila ustrezne pogodbe

Za opravljanje teh nalog RKS prejme proračunska sredstva. Ministrstvo za obrambo oz. Uprava RS za zaščito in reševanje bo sofinancirala naloge, ki jih ima RKS na področju varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami, ki vključujejo tudi organizacijo in delovanje poizvedovalne službe, in sicer v višini do 821.800 evrov. Ministrstvo za zdravje bo sofinanciralo aktivnosti in naloge RKS pri izvedbi programa na področju krvodajalstva in prve pomoči v višini dobrega milijona evrov.

Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve bo tako kot v prejšnjih letih sofinanciralo članarini za Mednarodni odbor Rdečega križa (ICRC) in Mednarodno federacijo društev Rdečega križa in Rdečega polmeseca (IFRC) v okvirni višini 100.000 evrov, so po seji vlade sporočili z vladnega urada za komuniciranje.

Za izvedbo sofinanciranj bodo pristojna ministrstva z RKS sklenila ustrezne pogodbe, so še pojasnili.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.