05:03, pon, 29. Apr

Remax Maribor napoveduje zmago





Petek, 11. september je vse bližje. Datum, ki ga vsi ljubitelji futsala že nestrpno pričakujejo. S tem dnem se bo namreč pričela nova sezona 1. Slovenske futsal lige, že 21. zapovrstjo. V ta namen so v REMAX Mariboru, organizirali tiskovno konferenco, sploh prvo v dosedanjem delovanju kluba, na kateri so sodelovali poslovni direktor Danilo Burnač, predsednik kluba Vinko Gajser, podpredsednik in športni direktor Damjan Teršek, generalni sponzor Simon Fleisinger, novi strateg vijolic Senudin Džafić, ter mladi reprezentant iz domačega bazena, Žiga Čeh.

Foto: Jure Veber
Foto: Jure Veber

Predsednik Vinko Gajser je v prvi vrsti poudaril, da klub ne skriva ambicij po prvem mestu: ”Kvalifikacije v futsalu lahko igra samo ena ekipa, zato nas drugo kot zgolj prvo mesto ne zanima. V ta namen smo se tudi kvalitetno okrepili, povečini z izkušenimi igralci iz območja Ljubljane. Najpomembnejša okrepitev je zagotovo Milivoje Simeunović s svojimi bogatimi izkušnjami, katere je sposoben prenesti na ekipo in s katerim bo le ta prav gotovo napredovala. Prihajajoča sezona pa bo prav gotovo odločujoča”. V nadaljevanju je predsednik nekaj besed namenil tudi pripravljalnemu turnirju povabljenih ekip, katerega premierno prirejajo letos v dvorani Tabor in bo prav gotovo odličen preizkus in pokazatelj trenutnega stanja ekip, ki bodo že čez slaba dva tedna zakorakale na prvoligaški parket.

Foto: Jure Veber
Foto: Jure Veber

Beseda je nato nanesla na priprave, sredi katerih se ekipa nahaja, ter ambicije kluba v novi sezoni, katero je prevzel novo imenovani trener Senudin Džafić: ”Rad sprejemam izzive, takšen sem bil že kot igralec. Treniramo dobro, kljub temu, da nam zaenkrat manjka še kapetan ekipe, ki upam, da se bo hitro vrnil na parket. Kar se tiče ekipe, imamo mladost in izkušnje, zato ciljamo na najvišje. Kjer sem, zmeraj ciljam le na najvišje, tudi kot igralec nisem nobenemu priznal, da je boljši, dokler me ni premagal na terenu. To miselnost bom skušal prenesti tudi na svoje igralce, prvi preizkus in pokazatelj bo že turnir v petek in soboto, kjer bomo videli, kje se trenutno nahajamo”.

Foto: Jure Veber
Foto: Jure Veber

Trenerja Džafića je dopolnil tudi mladi Žiga Čeh: ”V prvi vrsti bi se rad zahvalil upravi in sponzorjem, ki nam omogočajo nemoteno delo in zagotavljajo kvaliteten kader. Tukaj imam v prvi vrsti v mislih Mileta SImeunovića, ki nas na vsakem treningu pravilno usmerja in doprinaša k napredku celotne ekipe. O ciljih je bilo povedanega dovolj, rad bi poudaril le, da igralci na vsakem treningu težimo k napredku, tako individualno, kot tudi ekipno. Pogoji so dobri, tako, da ni nobene ovire, da ne bi mogli poseči po najvišjih mestih, želje prav gotovo ne primanjkuje. Na turnirju se bodo prav gotovo že videli prvi obrisi našega dela, kvaliteto nedvomno imamo in menim, da se nimamo ničesar bati”.

Podrobnosti v oddaji Občinski informator, nocoj ob 18.30 na BK TV.

Vir: Remax Maribor

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.