22:02, pon, 20. Maj

Revitalizacija Lenta Naj EU projekt 2024





Iz Mestne občine Maribor so sporočili, da je projekt sanacije Lenta prejel laskavo titulo Naj EU projekt 2024: “Ta dosežek predstavlja pomemben mejnik v naših prizadevanjih za obnovo in ohranitev kulturne dediščine ter spodbujanje trajnostnega razvoja na lokalni in evropski ravni.”

Projekt sanacije Lenta je bil ambiciozen načrt obnove enega najpomembnejših delov našega mesta. Predstavlja izjemno zgodovinsko, kulturno in arhitekturno vrednost, ki jo želimo ohranjati še za prihodnje generacije.

Glasovanje za Naj EU projekt 2024 je potekalo med 3. aprilom in 8. majem, glasovalci pa so lahko izbirali med 20 finalisti iz cele Slovenije, ki so bili sofinancirani z evropskimi sredstvi. Prav vsak od teh projektov je bil izveden odlično.

Kar 25 odstotkov vseh glasov so namenili projektu Revitalizacija degradiranega območja Lent, projektu, ki je bil sofinanciran s sredstvi evropske kohezijske politike.

Za prebivalce, obiskovalce in turiste

Sporočajo, da so z novo ureditvijo Lenta poskrbeli, da je območje ponovno postalo trajnostno in prijazno za turiste in obiskovalce. Brv povezuje dve strani mesta, revitalizacija Vojašniškega trga z objekti je osvežila najstarejši del Maribor, uredili pa smo tudi del Dravske kolesarske poti.

Skupna površina prenovljenega območja je kar 32.458 m2. Sklop prenove pa je zajemal štiri projekte:

Revitalizacija Vojašniškega trga z objekti (3.640 m2),
Izgradnja brvi Lent Tabor (700 m2),
Ureditev nabrežja Drave – Lent (24.000 m2)
in del Dravske kolesarske poti (4028 m2).

Iz Mestne občine Maribor še sporočijo: “Ponosni smo, da so Mariborčani in Mariborčanke območje vzeli za svoje in ponosni smo, da je bil projekt zdaj prepoznan še kot Naj EU projekt 2024.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.