12:16, pet, 17. Maj

REZULTATI ANKETE: Večine obvezno izpolnjevanje pogoja PCT ne prepriča za cepljenje





Tik pred uvedbo obveznega izpolnjevanja pogoja PCT, 13. septembra 2021, smo na našem portalu objavili anketo “Vas bodo novi pogoji PCT za zaposlene in delodajalce prepričali za cpeljenje proti covidu?” V dobrem tednu dni je večina sodelujočih pri odmevni anketi odgovorila, da jih to ne bo prepričalo za cepljenje.

1.464 sodelujočih ali 54 odstotkov je odgovorila nikalno. Da se nikoli ne bodo cepili, je prepričanih 629 sodelujočih ali 23 odstotkov.

Rezultati ankete. 17. 9. 2021, ob 8.30

Takih, ki so se že cepili pred uvedbo obveznega izpolnjevanja pogoja PCT in so hkrati sodelovali v naši anketi, je 529 ali 19 odstotkov. Glede na to, da je cepljenje proti covidu-19 na voljo že več mesecev, bi lahko rekli, da je odstotni delež pri odgovorih v anketi razmeroma majhen. Gre za zgolj pokazatelj odstotnega deleža teh, ki so sodelovali v anketi, ne pa dejanska slika precepljenosti v Sloveniji.

Da jih je uvedba obveznega izpolnjevanja pogoja PCT prepričala v cepljenje proti covidu-19, pa je odkljukalo 113 sodelujočih  ali 4 odstotki. Odstotni delež teh je v primerjavi s prej omenjenimi odgovori precej majhen, po drugi strani pa se v zadnjem tednu opazi po vsej Sloveniji, da se je zanimanje za cepljenje proti covidu-19 povečalo. Zanimivo bi bilo vedeti, kakšni so razlogi teh, ki se zdaj odločajo za cepljenje. Gre pri njih za to, da bodo zdaj “imeli mir” in bodo lahko opravljali delo, ali za to, da bodo zavarovali sebe in svoje bližnje pred širjenjem novega koronavirusa, ali za kak drug razlog, je težko oceniti. A če se upošteva, da je to prvi teden obveznega izpolnjevanja pogoja PCT na delovnem mestu, se lahko nagiba k prvemu odgovoru.

Velik odziv na anketo tudi na Facebooku

Uporabniki družbenega omrežja Facebook, kjer smo delili anketo, so se v tem tednu razgovorili. Objavljamo nekaj komentarjev z mnenji uporabnikov. Nekaj jih je namreč bilo odločno proti cepljenju. Med drugim ena od uporabnic Facebooka meni, da je PCT koristen inšpektorjem, varnostnikom, zaposlenim v cepilnih centrih, bolnišnicah, znanstvenikom, ki so sklenili kupoprodajno pogodbo s proizvajalci cepiv. Ob tem še meni, da za normalne državljane predstavlja to posiljevanje psihični in fizični teror, je zapisala ta uporabnica. Nekateri so ob vprašanju zapislai, da so še bolj proti. Spet drugi so izpostavili, da je cepljenje še vedno prostovoljno in da naj ljudje ne kljubujejo.

 

Izbrali smo še nekaj odgovorov oziroma komentarjev na Facebooku pod objavo. Večina jih je sicer odgovarjala na kratko, nekateri so podali svoje mnenje.  Tako je eden od njih napisal, da ga ne bodo prepričali nikoli. Meni še, da dokler nihče ne odgovarja za posledice, ni argumentov. “Vse se suče okrog denarja. Veliko ljudi umira zaradi kovida in nezdravljenja bolanih,” je še zapisal. Spet drugi uporabnik Facebooka pa, da rajši umre, kot pa da mu spustijo strup v telo.

Na portalu smo objavili novo anketo, vabljeni h glasovanju.

Ali podpirate proteste pred državnim zborom?

Ali podpirate proteste pred državnim zborom?

  • Da. (78%, 10.749 Votes)
  • Ne. (22%, 2.969 Votes)

Glasovi: 13.718

Loading ... Loading ...

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.