00:59, pon, 29. Apr

Rižnarjevo vodilo je integriteta





Temeljno vodilo kandidata Združene levice za župana Maribora Petra Rižnarja je integriteta. Zato v svojem programu, ki ga je predstavil danes, predlaga ustanovitev centra za skladno poslovanje, ki bo deloval kot neodvisna nadzorna institucija občine, ter javnega holdinga za vsa podjetja v večinski lasti občine.

“Če se želimo lotiti razvojnih projektov v dobro občanov, je najprej potrebno prekiniti stare prakse delovanja, uvesti politično higieno in onemogočiti klientelizem, nepotizem in korupcijo,” je prepričan Rižnar. Program, ki so ga v njegovi ekipi pripravili za naslednja štiri leta, vključuje demokratizacijo upravljanja občine prek uvedbe participatornega proračuna in instituta odpoklica župana ter imenovanje uprav javnih podjetij v soglasju z zaposlenimi.

Rižnar, po poklicu učitelj, si bo med drugim prizadeval za ustavitev razprodaje občinskega premoženja in privatizacije javnih podjetij, krepitev socialne države z zagotavljanjem stanovanj in ustrezne zdravstvene oskrbe občanom, podporo alternativnim podjetniškim oblikam, nudenje prostorov in pomoči pri pridobivanju evropskih sredstev lokalnim podjetnikom. Med načrtovanimi projekti so še obnova kulturnega centra Pekarna in uvedba avtobusov na lahek plin.

DSC_5724

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.