16:19, čet, 25. Apr

Rotary club Maribor Grad pomagal otrokom





Minuli vikend je minil v duhu dobrodelnosti. Rotary club Maribor Grad je s športno-kreativno prireditvijo Dobrodelni 24 urni vzpon na Trikotno jaso pomagal socialno ogroženim osnovnošolcem.

Z Dobrodelnim 24 urnim vzponom na Trikotno jaso bodo lahko pomagali številčnejšim otrokom mariborskih osnovnih šol. Zbrali so več kot štiri tisoš evrov. Nekateri športno, drugi zgolj kreativno, vseh tristo udeležencev pa se je s kolesi ali peš podalo od spodnje postaje vzpenjače na Trikotno jaso.

Čeprav so nekateri vzpon vzeli tekmovalno, pa nista štela ne čas in ne število vzponov, čeprav je bil cilj vsakega udeleženca čim večkrat premagati razdaljo od starta do cilja. Tisti, ki so tekmovali so dosegli lepe številke premaganih vzponov v času 24-ih ur. Zmagovalec ni bil samo tisti, ki je premagal največje število vzponov, temveč vsi, ki so sodelovali na Dobrodelnem 24-urnem vzponu na Trikotno jaso in darovali startnino, ki jo bo organizator, Rotary club Maribor Grad, namenil socialno ogroženim otrokom iz mariborskih osnovnih šol, katerim starši ne morejo plačati šole v naravi, kulturnih dogodkov, vsakodnevnega toplega obroka v šoli, in drugih plačljivih dejavnostih.

Med posamezniki pa so so se Dobrodelnega 24-urnega vzpona na Trikotno jaso udeležile tudi družine, ki so v soboto uživale ob spremljevalnem otroškem in glasbenem programu. Ob podelitvi pokalov in priznanj najboljšim pa smo slišali tudi slovensko himno, ki jo je zapel tenorist Tim Ribič.

dobrodelni vzpon 24 ur trikotne jase (5)

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.