08:30, pon, 29. Apr

Rušan našel izginulega mladeniča





31-letni Matjaž iz Ruš je za naš portal opisal neverjetno prigodo o tem, kako je konec prejšnjega meseca po naključju našel izginulega mladeniča in ga srečno pripeljal domov.

Matjaž Ledenik iz Ruš se je 23. aprila, kot običajno v dopoldanskih urah s prijateljem odpravil na kavo v Selnico ob Dravi. „Sedela sva pred barom, ko naju je prijateljica, ki v lokalu dela kot natakarica opozorila na nekoliko zmedenega mladeniča, ki že ves dan ždi v lokalu,“ pripoveduje Ledenik, ki je moškega nato pozval, naj se jima pridruži na pijači. „Fant je sedel kar na tla, ves je bil umazan in precej zmeden,“ pove Ledenik, ki se je z mladeničem tako zapletel v pogovor. „Dejal je, da bi rad odšel domov, da so ga okradli, da ne ve kje … Takrat sem se mu odločil pomagati.“

Sprva v povsem napačno smer
Ko je Ledenik mladeniča nato povprašal o tem, kje živi, mu je ta odgovoril, da 11 kilometrov stran proti Koroški, kamor so se nato tudi odpeljali. 27-letnik jima je s prijateljem med vožnjo nato pripovedoval o svojcih, materi, a se jima je s prijateljem po njegovem naglasu sodeč nenadoma zazdelo, da pa fant morda le ni s Koroške. Bili so že v bližini Lovrenca na Pohorju, ko jim je s skupnimi močmi uspelo ugotoviti, da mladenič v resnici prihaja s Šmartnega na Pohorju. Obrnili so se in peljali v nasprotno smer.

Presenečenje: na dvorišču policisti
Po več kot uri vožnje so končno prispeli. 27-letnik jih je, sicer še zmeraj sicer vidno zmeden, vodil do domačega dvorišča, kjer pa so jih na Ledenikovo presenečenje pričakali policisti.
Ko so stopili iz vozila, je k njim pritekla tudi fantova mama, ki je Ledeniku pojasnila, da so mladeniča že dober dan pogrešali, ter se mu vsa v solzah hitela zahvaljevati, ker so ga našli.

Matjaž Ledenik (FOTO: osebni arhiv)
Matjaž Ledenik (FOTO: osebni arhiv)

 

Iskanja ni bilo potrebno opraviti
Prijavo pogrešanega fanta so nam potrdili tudi na Policijski upravi (PU) Maribor, ter nam pojasnili, da je večer prej mladenič v Mariboru sicer pohajkoval s prijatelji, nato pa odšel neznano kam. Kot je razložil Bojan Kitel iz PU Maribor, so bili policisti v zvezi s tem najprej napoteni do svojcev, da preverijo vsebino prijave, se je pa med zbiranjem obvestil pri svojcih domnevno pogrešanega ta vrnil domov, zato iskanja ni bilo potrebno opraviti.

A Matjaž Ledenik, ki je 27- letnika tako rekoč našel in mu varno pomagal do doma, si posebnih zaslug za to dejanje ne pripisuje. „Policisti in njegova družina so se mi zahvaljevali, a menim, da je bilo takšno ravnanje do nekoga pomoči potrebnega, edino pravilno,“ še sklene dobrodušni Rušan.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.