03:06, čet, 2. Maj

Rušani bodo plačevali več za komunalne storitve





Rušani bodo po novem plačevali več za odvoz bioloških in komunalnih mešanih odpadkov, ravnanje z odpadnimi vodami in oskrbo s pitno vodo. Na občinski seji so namreč potrdili podražitve teh storitev, čeprav niso bili povsem vsi svetniki za to.

Paket podražitev komunalnih storitev, ki so ga sprejeli na zadnji občinski seji v Rušah, bo udaril po žepih občanov, meni Darko Knez, občinski svetnik Občine Ruše iz Gibanja Svoboda, je dejal, da podražitev zagotovo ne podpira. Razume, da pride do podražitev zaradi inflacije, povišanja nekih stroškov, ampak pravi, da bi šlo za stroške od 10 do 15 odstotkov, ni pa za podražitve, ki gredo v višave za 50 ali več odstotkov. Meni še, da podražitve, ki so jim bili priča, govorijo o nečem drugem, sploh pri kanalizaciji. Meni, da je problem v tem “da se ni pridobilo kohezijskih sredstev”.

Županja občine Ruše Urška Repolusk pravi, da ni šlo drugače, saj “naš proračun praktično ne bi zmogel prenesti tega dviga cen, da bi ga torej pokrili s strani same občine, kajti to bi najedalo sami investicijski potencial občine za kar 300 tisoč evrov”. Dejala pa je še, da so novo sprejete cene tudi že subvencionirane.

Repoluskova meni še, da je povezano z inflacijo in drugimi vzroki.

A Darko Knez meni, da je pri teh podražitvah govora o nečem drugem, sploh pri kanalizaciji.

Cene so šle navzgor tudi pri bioloških za kar okrog 82 odstotkov, pri mešanih komunalnih odpadkih pa za okrog deset odstotkov.

Sam je bil pri potrjevanju dvojnih podražitev proti, pri podražitvi oskrbe s pitno vodo pa za, meni namreč, da je bila strokovno utemeljena in upravičena.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.