11:07, pet, 29. Mar

Rušenje starega župnišča v Selnici ob Dravi





V Selnici ob Dravi se je začela zgodba o rušenju starega župnišča končno razpletati. Pretekli petek so namreč začeli z podiranjem.

Razprave oz. dogovarjanja glede rušenja so potekala že devet let. Zadeva bi namreč lahko že zdavnaj stekla, če ne bi vsega skupaj zaviralo spomeniško varstvo, a so v zadnjih letih spoznali, da objekt, kot sam, sploh ni zaščiten.

Rušenje župnišče je prvi korak k ureditvi drugačnega centra Selnice ob Dravi. Zaradi postavitve župnišča je bil to namreč najožji del ceste med Mariborom in Dravogradom, ki ga bodo zdaj lahko razširili. V času rušenja pa bo cesta delno zaprta. V času prometne konice bodo promet usmerjali z zastavicami, sicer pa bodo tam postavljeni semaforji.

Selničani bodo z porušitvijo župnišča pridobili pločnike na obeh straneh ceste in tretji zavijalni pas v center Selnice. Na prostoru, kjer župnišče sedaj še stoji, pa bodo najverjetneje uredili manjši park oz. zelenico. Celotna zadeva pa seveda ne bo brezplačna.

Župan občine Selnica ob Dravi meni, da bo prenovljen center Selnice ob Dravi končan naslednje leto ali v začetku leta 2014, prav tako pa se bodo potrudili, da bodo uredili vsa poškodovana cestišča v Selnici.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.