00:44, čet, 2. Maj

Ruška občina razprodaja “ruško srebrnino”, na javni dražbi parkirišče v samem centru Ruš





V Rušah je kandidat stranke Gibanje Svoboda za župana, Darko Knez, na družbenih omrežjih zapisal, da poziva občinski svet k sklicu izredne seje: “Ruške srebrnine ne damo. Kot županski kandidat absolutno nasprotujem prodaji zemljišča/parkirišča pri lekarni, ki ga želi občina Ruše prodati na javni dražbi. Občinski svet pozivam k sklicu izredne seje, da zaustavimo to nesmiselno prodajo.”

Odlok o proračunu Občine Ruše za leto 2022 v drugi obravnavi, ki ga je predlagala županja Urška Repolusk, so občinski svetniki Ruš potrjevali letos 17. februarja. V predlogu sklepov, je bil tudi sklep, da Občinski svet Občine Ruše sprejme letni načrt ravnanja s stvarnim premoženjem Občine Ruše za leto 2022. Pri tem glasovanju so glasove preštevali celo dvakrat. Prvič ni bilo dovolj za sprejetje, v drugem poskusu pa je vendarle roko dvignil še Jernej Ajd in sklep je bil sprejet, kot si lahko ogledate v spodnjem posnetku. Za so glasovali tudi: Marjana Poropat, Drago Bolčina, Martin Lesjak, Ladislav Pepelnik, Irena Kukovec Stajan, Andrej Pliberšek, Danilo Lešnik, Lovro Bačun in Tamara Gornjak.

In kaj ta sklep prinaša? Med drugim tudi Javno dražbo stavbnih zemljišč, ki je objavljena na tej povezavi (parc. št. 1763/1, v izmeri 83 m2 in parc. št. 1763/2, v izmeri 1.573 m2, obe k.o. 665 Ruše). Nepremičnini se prodajata kot celota, izklicna cena znaša 110.000,00 evrov. A kaj, ko gre za praktično edino večje parkirišče v samem centru kraja. Tako velja, da je omenjeno zemljišče za prebivalce Ruš vitalnega pomena, saj ga uporabljajo za dostop do bližnjih objektov, kot so pošta, lekarna in ostalo.

Občani se sprašujejo, če to pomeni, da bo v Rušah še ena zapornica več, s tem pa več prometnih prekrškov, saj predvidevajo, da bodo ljudje puščali vozila parkirana na cesti.

VIR: Facebook Aktivni volivci Ruš 2018-2022

Zakaj torej v prodajo tega zemljišča? Da bo zasebnik lahko domačinom zaračunaval parkirnino? Nad potezo občinske uprave na čelu z županjo Urško Repolusk, so začudeni mnogi prebivalci, kot tudi svetniki. ZA Združena Akcija, se na družbenih omrežjih sprašuje: “Komu se mudi s prodajo našega parkirišča v samem centru Ruš?” V nadaljevanju še dodajo, da je zemljišče za Rušane vitalnega pomena, saj predstavlja edino javno parkirišče v centru Ruš: “Vsi ga uporabljamo za dostop do vitalnih funkcij pošte, lekarne in Letnega odra. Na tem zemljišču je že dobro uveljavljeno parkirišče za avtodome, ki je vrisano v vse turistične zemljevide in je zaradi tega konstantno polno.” Njihov celoten zapis lahko najdete spodaj.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.