20:54, sob, 27. Apr

Ruški hotel Veter se spreminja v azilni dom





V Rušah se očitno tamkajšnji hotel Veter spreminja v azilni dom.

Po družbenih omrežjih sicer o azilnem domu v Rušah, krožijo različne informacije, a po naših informacijah bi naj kaj kmalu v hotel Veter pripeljali okoli 60 ukrajinskih državljanov. Glede na to, da ima hotel kapacitete za več kot 100 ljudi, se poraja vprašanje, če bodo na lokaciji nameščeni tudi migranti iz drugih držav.

Lastnik hotela naj bi se prijavil na razpis in bil izbran, Hotel Veter je tako postal azilni dom, s sklenjeno pogodbo za pet let, navajajo določeni politiki na družbenih omrežjih.

Hkrati pa se Rušani sprašujejo, kako je lahko do podpisa pogodbe prišlo kar mimo lokalnega prebivalstva. Po naših informacijah je županja Urška Repolusk o nameri na sestanku obvestila svetnike, občanov in širše javnosti pač ne.

Res je, da gre za zaseben hotel, a verjetno ne bi rabil zapreti svojih vrat in stagnirati, v kolikor bi vodstvo občine Ruše, z županjo na čelu, v preteklih letih naredilo kaj na področju turizma.

Zakaj se ni obvestilo občanov?

Poraja se vprašanje, kako je možno, da se tako pomembne informacije plasira v javnost preko različnih objav politikov, medtem ko vodstvo občine, kjer se bo uredil azilni dom, molči. Občani med drugim zapišejo: “Namesto, da bi se občina sama potrudila in to korektno in nemudoma predstavila javnosti.”

Hotel Veter bi bil primeren tudi za starostnike

Hkrati Rušane žalosti, da morajo za tako pomembne spremembe, ki se dotikajo njihovih življenj izvedeti zadnji: “To je popolnoma nesprejemljivo. Vse skupaj izgleda, kot da vodstvo občine deluje kontra svojim občanom.”

Občani se sprašujejo tudi, kako to, da v Rušah še vedno ne stoji obljubljeni dom starostnikov in zakaj se hotel potemtakem ni poskušal uporabiti v ta namen: “Tam v Vetru bi lahko bilo nastavljenih ogromno starostnikov z zdravniško oskrbo in kuhinjo, o tem se pa ni nič razpravljalo.” A pri projektu doma starostnikov je županja jasno pokazala namero, da si v občino želi pripeljati zasebno francosko-avstrijsko podjetje SeneCura. Senecura, pa do januarja 2024 obljubljenega doma še ni zgradila – je pa kupila zemljišče, in to ravno za hotelom Veter.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.