21:57, pon, 17. Jun

Ruški občinski svetniki zavrnili proračun





Ruški občinski svetniki so konec minulega tedna zavrnili 7 milijonov težak proračun. 9 svetnikov bi proračun sprejelo, enako število svetnikov pa proračuna ni sprejelo.

seja ruše

Zakaj ga niso sprejeli, smo poskušali izvedeti od Aktivne liste in Neodvisne liste Ruše, vendar situacije niso želeli komentirati. Odzval se je le Jernej Ajd iz Mladinske iniciative za Ruše, ki pravi, da proračuna niso podprli, ker se ne strinjajo z delitvijo sredstev, »sploh situacija s športnimi društvi nam ne ustreza. Mislim, da bi se dalo zmeniti tako, da bo vsaka stran zadovoljna. Treba je le najti kompromise.« Župan občine Ruše, Uroš Razpet pa pravi, da ni pričakoval, da občinski svetniki proračuna ne bodo sprejeli. »Ne gre se za to, da proračun rabi župan, gre se za to, da proračun rabijo ljudje, društva za svoje delovanje, pa tudi občina, da lahko normalno poslujemo,« pravi Razpet.

Direktorica občinske uprave, Karin Jurše prav tako pravi, da brez proračuna občina težko posluje. »Sedaj bomo delovali po zakonu in v roku dvajsetih dni spisali nov predlog proračuna, ki ga morajo občinski svetniki obravnavati. Naslednjo sejo predvidevamo izvesti konec marca,« dodaja Juršetova.

Marjana Kotnik Poropat iz DeSusa medtem pravi, da občina mora delovati v finančnih okvirjih in da se je tega treba jasno zavedati, da pa podpira župana in proračun, ki je po njenem dobro sestavljen.

Več o tem pa v Občinskem informatorju.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.