02:28, sre, 8. Maj

Ruški svetniki zahtevajo izredno sejo





Svetniki SD, NLR, MIR, AL in SMC so zaradi – po njihovem – alarmantnega stanja v Javnem zavodu Center za mlade Ruše (CEZAM) na Občino Ruše vložili zahtevek za sklic izredne seje občinskega sveta. Kot prvi razlog za takšno zahtevo navajajo, da “CEZAM ne opravlja svojega temeljnega poslanstva oz. osnovnih nalog, zapisanih v statutu“.

DOPOLNJENO 5.7.2016 OB 11.31
Uroš Razpet, župan Občine Ruše, je potrdil, da so 1. julija prejeli zahtevo za sklic izredne seje. Pojasnil je, da bodo “sejo sklicali v 7ih dneh, v skladu s statutom. Izvršena pa bo, ko bomo imeli pripravljeno vso potrebno gradivo, kar bo predvidoma avgusta.” Ob tem pa je dodal še, da svetnikom ne bi bilo treba sklicevati izredne seje na omenjeno tematiko, pač pa bi to lahko obravnavali tudi na redni seji, če bi izrazili tovrstno željo oz. potrebo.

Vir: Facebook
Vir: Facebook

Zatiskanje oči se mora enkrat končati” so predstavniki Mladinske iniciative za Ruše (MIR) zapisali pod Facebook objavo, v kateri navajajo vse razloge za sklic izredne seje. Objavi so priložili tudi fotografijo (razvidno spodaj), s katere lahko razberemo 8 podpisanih svetnikov in svetnic, ki se očitno strinjajo z zahtevkom izredne seje ter zapisanimi razlogi zanjo. V objavi os jih opredelili v 9ih točkah.

Vir: Facebook
Vir: Facebook

Citat objave:
1. CEZAM ne opravlja svojega temeljnega poslanstva oz. osnovnih nalog, zapisanih v statutu.
2. Vsako leto predstavlja večjo finančno obremenitev za Občino Ruše. Stroški za plače se večajo, program pa nazaduje oz. programa praktično ni (Kdo skrbi za mlade? Društva!).
4. Nima razvojne strategije za prihodnost in je izgubil kompas.
5. Slabo pridobiva finančna sredstva iz drugih virov, ki ne bremenijo proračuna Občine Ruše.
6. Še ni izvedel obljubljene ankete med občani in občankami Občine Ruše o dejavnostih CEZAM-a, oceni kvalitete njegovih programov in oceni kvalitete njegovega dela. Skratka, o tem, kaj občani Občine Ruše od CEZAM-a sploh imamo.
7. Letna poročila in letni načrti so pripravljeni prepozno (v letu 2015 smo svetniki na seji OSOR letni načrt za 2015 obravnavali šele septembra, le-tega za leto 2016 letos junija). Glede na program pa ostajajo namenjeni sami sebi.
8. Pred kratkim ustanovljeno posvetovalno telo “delovna skupina CEZAM-a” ni rešitev za težave. Rešitev je trdo in prizadevno delo. Poleg tega bi pa zdaj že res lahko vedeli, kaj se v tovrstnih zavodih počne. Zakaj pa imamo v zavodu zaposlene in svet zavoda?
9. Ponesrečena kadrovska politika v CEZAM-u.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.