04:19, sob, 27. Apr

Ruški svetniki: Županja onemogočila izredno sejo





Za včeraj je večina občinskih svetnikov občine Ruše sklicala izredno sejo, na kateri je bila točka, vezana na problematično obvoznico v Rušah, a jo je po njihovem županja Urška Repolusk tehnično onemogočila in jo sklicala za četrtek 12. maja. Kot so povedali občinski svetniki na včerajšnji novinarski konferenci, je prekoračila svoje pristojnosti, očitali pa so ji tudi ostala nerazumna dejanja in netransparentno delovanje umeščanja zahodne obvoznice v prostor.

Spomnimo: Ruški občinski svetniki so na 6. izredni seji izglasovali umik točke “Aktivnosti in finančne posledice prostorskega umeščanja tras nove državne ceste v Rušah.

Skupina občinskih svetnikov, je včeraj na novinarski konferenci dejala, da je treba postopke vrniti v stanje pred spremembami, ki jih je z možnostjo nove trase obvoznice vanje vnesla županja pred dvema letoma. Samostojni svetnik Martin Lesjak je pojasnil, da so to županji naložili že februarja, a da jih Repoluskova ne upošteva.

Zato so za včeraj poskušali sklicati izredno sejo občinskega sveta, a jo je županja po njihovih besedah “tehnično onemogočila”. Namesto tega je za danes sama sklicala novo izredno sejo občinskega sveta s predlogi sklepov, ki jim občinski svetniki nasprotujejo. Doslej je sklicala že tri takšne seje, a so se občinski svetniki vsakič uprli takšni razpravi.

Izpostavili so, da zahtevajo vrnitev postopkov v stanje pred vnesenimi spremembami poteka ceste, ob tem pa dodali, da je bilo na temo sklicanih že več sej občinskega sveta, a niso prinesle koraka naprej. Ob tem so županji očitali še, da je na lastno pest uveljavila novo traso obvoznice. Državno cesto, ki bi umaknila tovorni promet iz centra Ruš, načrtujejo sicer že več kot 30 let. Tudi tamkajšnji prebivalci, ki so se združili v civilno iniciativo, temu nasprotujejo.

Kot je še povedal Lesjak so prepričani, da želi županja s takšnimi sklepi le oprati svoje ime. “Z zadnjimi postopki, ki jih županja pelje, nas sili, da bi legalizirali njeno početje. Tega ne bomo storili. Javno pozivamo županjo, da s tem preneha,” je dejal Lesjak.

Darko Knez iz ZA – Združena akcija pa je dejal, da svetniki ne želijo razpravljati o posameznih variantah, temveč, da želijo, “da se povrne stanje, ki je bilo, preden je županja začela s svojimi aktivnostmi, s katerimi je povzročila razdor v Rušah”. 

Podrobnosti v videu: 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.